«Τσεκ απ» στην υγεία σας μέσω… smartphone!

Της Σέβης Σαλαγιάννη ([email protected])

Μπορεί το κινητό τηλέφωνο να αντικαταστήσει τον γιατρό σας; Η απάντηση στο ερώτημα σαφώς και είναι αρνητική, ωστόσο μπορεί να μετατραπεί σε εργαλείο υγείας, μέσω των εφαρμογών του! Η νέα τεχνολογία και τα applications υγείας δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να «τσεκάρουν» ιατρικά ζητήματα, προκειμένου να ζητήσουν στη συνέχεια τη συμβουλή του γιατρού τους – εφόσον είναι αναγκαία. Η «Αττική free press» κατέγραψε τις καλύτερες

εφαρμογές που υπάρχουν διαθέσιμες για τους… ασθενείς χρήστες.

Ontrack Diabetes

Εάν διαθέτετε Android κινητό, τότε μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το Ontrack Diabetes. Η εφαρμογή παρακολουθεί τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, την αρτηριακή πίεση, καθώς και το διατροφικό status του ασθενή.

Everyday Health

Πρόκειται για εφαρμογή, την οποία μπορούν να «κατεβάσουν» δωρεάν οι χρήστες των iPhone. Το Everyday Health διαθέτει ιατρικές συμβουλές, καθώς και διάφορες συμβουλές σε όσους θέλουν να διατηρούνται σε φόρμα.

Το κόβω

Application που απευθύνεται αποκλειστικά στους καπνιστές! Θέλετε να μειώσετε ή -ακόμη καλύτερα- να κόψετε οριστικά το κάπνισμα; Κάντε download την εφαρμογή, καθώς θα σας βοηθήσει στον «αγώνα» σας, προσφέροντάς σας παράλληλα επιπρόσθετες πληροφορίες για τα χρήματα που εξοικονομούνται κτλ. Η εφαρμογή κοστίζει 0,79 ευρώ και είναι συμβατή με όλα τα λειτουργικά.

Instant Heart Rate

H συγκεκριμένη εφαρμογή είναι δωρεάν τόσο για τους Andoid χρήστες, όσο και για τους κατόχους iPhone. Μέσω αυτής οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να μετρήσουν ανά μία ώρα τον καρδιακό τους παλμό, δημιουργώντας κατά κάποιον τρόπο ένα είδος καρδιογραφήματος.

ΕΟΠΥΥ

Πρόκειται για δωρεάν application, μέσω του οποίου οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης παρόχων, υπηρεσιών και ανακοινώσεων του ΕΟΠΥΥ. Επίσης διαθέτει κάποιες πληροφορίες σχετικά με τους δικαιούχους τις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του Οργανισμού, οι οποίοι μπορούν μάλιστα μέσω αυτού να κλείσουν ραντεβού με τον γιατρό που τους ενδιαφέρει. Στα «συν» της εφαρμογής, η οποία εγκαθίσταται στα κινητά με Andoid σύστημα, συγκαταλέγεται το γεγονός ότι δεν απαιτεί τη χρήση internet.

My days

Δωρεάν εφαρμογή γένους… θηλυκού! Μέσω αυτής οι γυναίκες μπορούν να καταγράψουν τον κύκλο τους, να δουν ποιες είναι οι γόνιμες ημέρες τους, να σημειώσουν πότε είχαν σεξουαλική επαφή και γενικώς να αποκτήσουν ένα… «σημειωματάριο» κύκλου!

Φαρμακεία Εφημερεύοντα

Πρόκειται για ένα δωρεάν application μέσω του οποίου -όπως το προδίδει και το όνομά του- μπορούν οι χρήστες να εντοπίσουν τα εφημερεύοντα φαρμακεία για τις περιοχές της Αττικής, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τα fsa.gr, fsp.gr και fsth.gr.

Βιορυθμοί

Πρόκειται για ένα application-εργαλείο για όσους έχουν πιστεύουν στη θεωρία των βιορυθμών, η οποία ισχυρίζεται ότι η καθημερινή μας ζωή επηρεάζεται σημαντικά από ρυθμικούς κύκλους. Εισάγοντας ο χρήστης την ημερομηνία γέννησής του, θα είναι σε θέση να δει τα ποσοστά των βιορυθμών του και πώς επηρεάζουν την ζωή του.

Sleep Cycle Alarm Clock

Εφαρμογή που καταπιάνεται με το -μαρτύριο για πολλούς- θέμα του ύπνου! Είναι διαθέσιμη για 0,79 ευρώ στους χρήστες iPhone και αναλύει τον ύπνο του χρήστη, ξυπνώντας τον την κατάλληλη ώρα. Το Sleep Cycle Alarm Clock έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

White Noise Lite

Δεν είναι ακριβώς ιατρικού περιεχομένου εφαρμογή, ωστόσο αποτελεί ένα είδος εργαλείου για όσους θέλουν να ξεφορτωθούν το στρες, να χαλαρώσουν ή και να κοιμηθούν. Το White Noise Lite διαθέτει μία ποικιλία ήχων, όπως κύματα, βροχή, καθώς και άλλες μελωδίες.

e-Φάρμακα

Εφαρμογή… made in Greece! Στo ε-Φάρμακα θα βρείτε τις τιμές πάνω από 13.000 φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά (όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης). Η εφαρμογή διατίθεται για 0,79 ευρώ και αφορά όλα τα λειτουργικά.

MyFitnessPal Calorie Counter and Fitness Tracker

Πρόκειται για μια δημοφιλή εφαρμογή για τους χρήστες που επιθυμούν να χάσουν κιλά ή να ενημερωθούν για θέματα διατροφής. Το MyFitnessPal Calorie Counter and Fitness Tracker είναι γεμάτο διατροφικές πληροφορίες, ενώ είναι δωρεάν για Android, BlackBerry, iPhone και Windows Phone συσκευές.

Mastos

Πρόκειται για μια εφαρμογή, που μπορούν όλοι οι χρήστες των smartphones να την «κατεβάσουν» χωρίς κόστος. Το application αφορά την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τις Ελληνίδες σχετικά με τη νόσο. Επίσης, εκτός από τις πληροφορίες, διαθέτει εικόνες για την τεχνική της αυτοεξέτασης του στήθους και video για την πληρέστερη κατανόησή του. Τέλος, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να θέσουν υπενθυμίσεις, τόσο για την μηνιαία συνιστώμενη αυτοεξέταση των μαστών τους, όσο και για τη μαστογραφία τους.

WhatsMyM3

Η εν λόγω εφαρμογή δημιουργήθηκε από επιστήμονες του Boston University και σχετίζεται με την ψυχική υγεία. Μέσω αυτής εκτιμάται η προδιάθεση για κατάθλιψη, για διπολική διαταραχή, για άγχος και για μετα-τραυματικό στρες. Ειδικότερα, ύστερα από την ολοκλήρωση μιας σύντομης λίστας παρουσιάζεται μια εξατομικευμένη για κάθε χρήστη έκθεση με τη βαρύτητα των συμπτωμάτων.

Keywords
υγεια, εφημερεύοντα φαρμακεία, η καθημερινή, alarm clock, εν λόγω, νέα, free, press, android, status, everyday, iphone, health, download, heart, εοπυυ, φαρμακεια, πειραιας, θεσσαλονικη, fsa, sleep, clock, white, noise, counter, fitness, tracker, blackberry, windows, phone, smartphones, video, boston, greek tracker, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, θεμα εκθεσης 2012, ημερομήνια, εφημερεύοντα φαρμακεία, δωρεαν, εικονες, θεμα, καθημερινη, καταθλιψη, κινητα, πιεση, τηλεφωνο, ωρα, blackberry, download, fsa, fsa.gr, αγορα, αγχος, αιμα, αρτηριακη πιεση, βρειτε, βροχη, γεγονος, δυνατοτητα, διπολικη διαταραχη, εφημερευοντα, ευρω, εκθεση, εν λόγω, εφαρμογες, τεχνολογια, ζωη, ειδος, η καθημερινή, υπνο, θεωρια, κυματα, κινητο, κιλα, μαστογραφια, μπορειτε, ονομα, ραντεβου, σεξουαλικη επαφη, συνεχεια, υπουργειο υγειας, φαρμακα, φορμα, alarm clock, health, boston, phone, white, counter, clock, free, εφαρμογη, everyday, heart, fitness, tracker, ιατρικα, υπουργειο, windows, noise, πληροφοριες, sleep, smartphones, status, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα