Τροφές που καθαρίζουν τον οργανισμό από την νικοτίνη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αν καπνίζετε ή αν έχετε κόψει προσφάτως το κάπνισμα, οι 6 καλύτερες τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν στην αποβολή της νικοτίνης από τον οργανισμό σας είναι :

Μπρόκολο: Το μπρόκολο είναι ένα τρόφιμο εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνες C και B5, ακριβώς για αυτό βοηθάει στη αναστροφή των συνεπειών από την μείωση της βιταμίνης C στον οργανισμό που προκαλείται από την νικοτίνη.Πορτοκάλια: Η κατανάλωση πορτοκαλιών ή χυμού πορτοκαλιού αναπληρώνει την βιταμίνη C που χάνεται λόγω του καπνίσματος, ενώ βελτιώνει τον μεταβολισμό και
ελέγχει τα επίπεδα στρες του οργανισμού.Χυμός καρότου: Ο χυμός καρότου δεν βοηθά μόνο στην αποβολή ποσότητας νικοτίνης, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει στη αναζωογόνηση του δέρματος που καταπονείται λόγω του καπνίσματος. Κι αυτό γιατί ο χυμός καρότου είναι πλούσιος σε βιταμίνες A,B,C και Κ.Σπανάκι: Το σπανάκι είναι ένα από τα λίγα λαχανικά που περιέχει μεγάλες ποσότητες φολικού οξέος, που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές ουσίες στην καταπολέμηση των συνεπειών του καπνίσματος.Ακτινίδιο: Το ακτινίδιο είναι ένα «παρεξηγημένο» φρούτο. Ωστόσο έχει «θαυματουργές» ιδιότητες. Καθώς ακριβώς επειδή περιέχει βιταμίνες A,C και Ε αναπληρώνει τις ποσότητες που χάνονται λόγω της αρνητικής επίδρασης της νικοτίνης.Νερό: Το νερό αποτελεί τον διαχρονικό σύμμαχο του ανθρώπινου οργανισμού απέναντι σε σωρεία προβλημάτων υγείας. Σε ότι αφορά στο κάπνισμα, βοηθά στην δραστική ενυδάτωση του οργανισμού που η νικοτίνη το αφυδατώνει, ενώ ταυτόχρονα καθαρίζει τον οργανισμό από την νικοτίνη. Υποστηρίζεται από σχετικές επιστημονικές έρευνες ότι η κατανάλωση ικανών ποσοτήτων νερού ημερησίως μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην οριστική διακοπή του καπνίσματος.

Το άρθρο Τροφές που καθαρίζουν τον οργανισμό από την νικοτίνη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα