Νίκησε τον Σουλτς η Μέρκελ στην πρώτη τους κόντρα σε κάλπες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πολύ σκληρή για να… πεθάνει πολιτικά αποδεικνύεται η Άνγκελα Μέρκελ την ώρα που οι αντίπαλοί της βιάστηκαν να τη βάλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μετά την κάθοδο του Μάρτιν Σουλτς στη προεκλογική αρένα. Το κόμμα της καγκελαρίου πέτυχε μεγάλη νίκη στις περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο Ζάαρλαντ. Ήταν ένα κρίσιμο τεστ
για το CDU που βρίσκεται στην εξουσία και το πέρασε με τον καλύτερο τρόπο δεδομένου ότι άφησε πολύ πίσω στην κάλπη τους Σοσιαλδημοκράτες στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) εξασφάλισαν ποσοστό 40,7% των ψήφων σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των κρατικών τηλεοπτικών δικτύων ZDF και ARD.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ακολουθεί με μεγάλη διαφορά, συγκεντρώνοντας ποσοστό 29,6%.

Η διαφορά είναι διψήφια, με το CDU της καγκελαρίου να προηγείται με 11,1 μονάδες έναντι του SPD. Tρίτο κατατάσσεται το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) με 12,9%.

Das vorläufige amtliche Endergebnis der #ltwsaar #Saarland #ZDFwahl pic.twitter.com/wZO6jvYgbp

ZDF heute (@ZDFheute) March 26, 2017

«Δεν είναι μια καλή βραδιά για εμάς» παραδέχθηκε ο Μάρτιν Σουλτς.

«Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιτύχουμε τον στόχο μας, την αλλαγή στην καγκελαρία» τον Σεπτέμβριο, συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές είναι « μαραθώνιος κι όχι σπριντ».

Ακόμα κι αν το αποτέλεσμα αυτής της κάλπης είναι σχετικό, καθώς, το κρατίδιο Ζάαρλαντ έχει πληθυσμό μόλις 800.000 κατοίκων, ήτοι το 1% του πληθυσμού της Γερμανίας, η εκλογική αναμέτρηση θεωρήθηκε ένα κρίσιμο πρώτο τεστ ενόψει των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου.

Θα ακολουθήσουν άλλες δύο εκλογικές αναμετρήσεις σε περιφερειακό επίπεδο τον Μάιο.

Το άρθρο Νίκησε τον Σουλτς η Μέρκελ στην πρώτη τους κόντρα σε κάλπες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα