Το ρόδι είναι φυσικό αφροδισιακό σύμφωνα με τους επιστήμονες...

Μια νέα μελέτη, που ήρθε στο φώς, αποδεικνύει ότι η κατανάλωση ροδιού μπορεί να αυξήσει την ερωτική επιθυμία και αυτό γιατί-σύμφωνα με τους επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη-η κατανάλωση ροδιού αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, ορμόνης, που συνδέεται με την αύξηση της λίμπιντο.

Η έρευνα διεξήχθη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, οι οποίοι εξέτασαν τα επίπεδα της τεστοστερόνης και της αρτηριακής πίεσης 58 ανδρών και γυναικών ηλικίας 21 ως 64 ετών οι οποίοι έπιναν καθημερινά ένα ποτήρι χυμό από ρόδι

επί 15 ημέρες. Στο τέλος αυτού του χρονικού διαστήματος διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης όλων των εθελοντών είχαν αυξηθεί από 16% ως 30%, ενώ παράλληλα η αρτηριακή πίεση είχε μειωθεί σημαντικά σε όσους είχαν προηγουμένως την είχαν αυξημένη.

Ακόμη, οι επιστήμονες ασχολήθηκαν με τα επίπεδα 11 συναισθημάτων, όπως του φόβου, της θλίψης, της ενοχής, της ντροπαλότητας και της αυτοπεποίθησης, χρησιμοποιώντας μια επιστημονική κλίμακα. Στο τέλος της ίδιας μελέτης είδαν ότι τα θετικά συναισθήματα των εθελοντών είχαν ενισχυθεί, ενώ τα αρνητικά είχαν υποχωρήσει, περνώντας και ένα θετικό μήνυμα για όσους καταναλώνουν ρόδι.

Όσον αφορά στην τεστοστερόνη, ενισχύει την τριχοφυΐα και κάνει πιο βαθιά τη φωνή των ανδρών, ενώ παράλληλα αυξάνει τη σεξουαλική τους ορμή. Όμως, σε χαμηλότερα επίπεδα η ορμόνη υπάρχει και στις γυναίκες, στις οποίες επίσης αυξάνει τη σεξουαλική ορμή ενισχύοντας ταυτόχρονα τα οστά και τους μυς.

Επίσης, και στα δυο φύλα η αύξηση της τεστοστερόνης βελτιώνει τη διάθεση και τη μνήμη, ενώ βοηθά στην καταπολέμηση του στρες και του τρακ, εν όψει κάποιας σημαντικής δοκιμασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα