Το Πάσχα σε… δράματα

Πάσχα απόδρασης για πολλούς, Πάσχα ανάτασης για άλλους, αλλά και Πάσχα δραμάτων για κάποιους, που φορτώθηκαν τον δικό τους σταυρό σε έναν διαρκή, ανηφορικό Γολγοθά…

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η «Αττική freepress» στο φύλλο της, που κυκλοφόρησε εκτάκτως τη Μεγάλη Τετάρτη, είχε αφιερώσει σελίδες της ενότητας «Κοινωνία» σ’ αυτό που όλοι χαρακτηρίζουν «το βάρβαρο έθιμο των βεγγαλικών και των κροτίδων». Δυστυχώς, η επικαιρότητα, μέσα στην ανεμελιά των

ημερών, σημαδεύτηκε από τραγικά γεγονότα, που δύσκολα ξεπερνιούνται και τα οποία, ίσως, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Οι φετινές γιορτές της Λαμπρής έκλεισαν, αφήνοντας πίσω τους δύο νεκρά παλληκάρια, στα 23 και 26 χρόνια τους αντίστοιχα, έναν βαρύτατα τραυματισμένο 25χρονο και ελαφρύτερα έναν φίλο του και δύο ακόμη σοβαρά τραυματίες του σαϊτοπολέμου. Όλα αυτά στην περιοχή της Μεσσηνίας, που χτυπήθηκε όσο καμία άλλη στη χώρα σε ένα κρεσέντο θλιβερών γεγονότων, που βύθισαν τους κατοίκους στη θλίψη.

Όμως, τα δικά τους μικρότερα δράματα έζησαν κι άλλοι πολίτες. Σαν κι αυτούς της Βέροιας, που έφυγαν οι άνθρωποι από τα σπίτια τους μέσα στα χαμόγελα και γυρίζοντας με τις αναμμένες λαμπάδες, αντί για Χριστός Ανέστη, φώναζαν βόηθα Παναγιά! Έβλεπαν με απόγνωση ότι όσο εκείνοι βρίσκονταν στην εκκλησία, εισβολείς των σπιτιών τους είχαν σηκώσει τα υπάρχοντά τους! Και δεν ήταν ένας και δύο. Οκτώ οικογενειάρχες, έτρεχαν από την εκκλησία στην αστυνομία! Δυο νύχτες νωρίτερα, κάποιοι Αθηναίοι είχαν ζήσει την ίδια δυσάρεστη κατάσταση στην Αθήνα, καθώς ενώ συνόδευαν τους Επιταφίους, δεν φαντάζονταν ότι στα σπίτια τους γινόταν κανονική… μετακόμιση!

Την ημέρα του Πάσχα, ένας σύζυγος σε κατάσταση πλήρους μέθης μαχαίρωσε τον… πεθερό του στο πασχαλιάτικο τραπέζι, ενώ μια παρέα νεαρών 18 και 19 χρόνων λίγο έλειψε να χάσουν τη ζωή τους, όταν για μια παρατήρηση σε έναν οδηγό που έκανε… τρέλες, δέχθηκαν… μπαταριά από καραμπίνα και κατέληξαν στο νοσοκομείο! Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε στον περίβολο ιερού ναού της Πάτρας σύρραξη, όταν αγανακτισμένοι φιλόζωοι διαφώνησαν με την προσφορά ζωντανού αρνιού μετά από κλήρωση…

Ο χορός του αίματος άρχισε στην Άμφεια με δύο νεκρούς φίλους, που κεραυνοβολήθηκαν από το ρεύμα

Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες, ο απολογισμός της χρήσης κροτίδων το φετινό Πάσχα, προστίθενται στους 9 νεκρούς και 175 τραυματίες τα τελευταία δέκα χρόνια σε όλη τη χώρα. Το πρώτο γεγονός, που σόκαρε την Ελλάδα, ήρθε απόγευμα της Μ. Παρασκευής, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου της Άνω Άμφειας Μεσσηνίας. Δύο φίλοι, ηλικίας 23 και 26 χρόνων, έδεσαν αυτοσχέδια κροτίδα στην άκρη ενός καλωδίου και στη συνέχεια, υπό τα βλέμματα πολλών άλλων συγχωριανών τους, την εκσφενδόνισαν σε εναέρια καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Χτυπήθηκαν και οι δύο από το ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα να υποστούν ηλεκτροπληξία και οι φίλοι τους να μην προλάβουν να κάνουν το παραμικρό για να τους κρατήσουν στη ζωή.

Ένας 25χρονος βαριά τραυματισμένος από κροτίδα, που νόμισε ότι δεν είχε ανάψει

Λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση, ένας 25χρονος μαζί με έναν συνομήλικο φίλο του στάθηκαν στον χώρο ενός γηπέδου δίπλα από τον Ναό του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στην Καλαμάτα. Μακριά από το πλήθος, που στεκόταν στον περίβολο της εκκλησίας, ο πρώτος 25χρονος, εκτόξευσε κροτίδα με αρκετή εκρηκτική ύλη. Όμως την είδε να πέφτει στο έδαφος και θεώρησε ότι δεν είχε ανάψει. Είχε γίνει όμως το αντίθετο, αλλά με αργό ρυθμό. Πλησίασε να την ξαναπάρει στα χέρια του κι όπως ήταν σκυμμένος πάνω της, εκείνη εξερράγη με ολέθρια αποτελέσματα. Το παλληκάρι τραυματίστηκε βαρύτατα. Ακρωτηριάστηκε στα χέρια του, υπέστη βλάβη η όρασή του, ενώ τραύματα σοβαρά έφερε και στο στήθος. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου για ημέρες πολλές ακόμη θα βρίσκεται στην εντατική. Ο φίλος του τραυματίστηκε ελαφρύτερα.

Σοβαρά τραυματίες και στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, στον διάσημο σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας, έπεφταν σοβαρά τραυματίες με ακρωτηριασμούς δύο άλλοι φίλοι, ηλικίας αυτοί 61 και 62 χρόνων. Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο πρώτος, στην προσπάθειά του να ενεργοποιήσει αυτοσχέδια κροτίδα, αυτή εξερράγη στα χέρια του με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τόσο του ίδιου όσο και του φίλου του. Και αυτοί οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο ΚΑΤ και δίνουν μάχη να ξεπεράσουν κατά το δυνατόν τα σοβαρά τραύματά τους με τη βοήθεια των γιατρών.

Οι… αναρριχητές της Βέροιας

Νύχτα της Ανάστασης και μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στη Βέροια. Όσο οι ιδιοκτήτες και οι οικογένειες οκτώ σπιτιών βρίσκονταν για το Χριστός Ανέστη στην εκκλησία, ένα δίδυμο εισβολέων, που είχε από πριν τσεκάρει τα σπίτια, βρέθηκε μέσα σ’ αυτά και έκανε τη δική του… Ανάσταση! Συνολικά έκλεψαν κοσμήματα αξίας 60.000 ευρώ και 2.700 ευρώ σε μετρητά.

Εν πλήρει μέθη σύζυγος έβαψε στο αίμα το γιορτινό τραπέζι

Ο καυγάς του ζευγαριού στο γιορτινό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα στην Κρήτη και η προσπάθεια του πατέρα να προστατεύσει την κόρη του, παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία όταν ο γαμπρός του έβγαλε μαχαίρι… Σύμφωνα με την Αστυνομία, η άφθονη κατανάλωση αλκοόλ από το σύζυγο έφερε λόγια και καβγά μεταξύ ενός νεαρού ζευγαριού και δεν άργησε να βγει και το μαχαίρι. Το μαχαίρι τράβηξε 32χρονος, όταν στον καβγά που είχε με την 23χρονη σύζυγό του, παρενέβη ο πεθερός του. Ο 32χρονος χτύπησε με το μαχαίρι τον πεθερό στα πλευρά και αμέσως μετά έσπευσε να εξαφανιστεί. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, ενώ ο 32χρονος δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη στην πόλη των Χανίων.

Πάτρα: Ένα ζωντανό αρνί στη… λοταρία αιτία πολέμου για τους φιλόζωους

Το έθιμο να προσφέρει η ενορία του Ναού του Αγίου Παύλου στην Πάτρα, κάθε Πάσχα, ένα αρνί σε μια οικογένεια ενοριτών μετά από κλήρωση, λίγο έλειψε να φέρει στα… χέρια ομάδα φιλόζωων με τους ενορίτες και τους ανθρώπους της εκκλησίας! Τη σύρραξη, που προβλεπόταν δυναμική, αποσόβησε δύναμη της Αστυνομίας, που κατέφθασε με περιπολικά στον περίβολο του Ιερού Ναού. Το αρνί, που έγινε αιτία της σύρραξης, ήταν δεμένο με σχοινί από την εξέδρα. Η παρουσία του εφέτος αναστάτωσε τους φιλόζωους, που βρέθηκαν στην αναστάσιμη λειτουργία και οι οποίοι άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα. Στο σημείο έφθασε η Αστυνομία, με τους παρευρισκόμενους να δηλώνουν την πρόθεσή τους να προβούν σε υποβολή μηνύσεων…

Keywords
Τυχαία Θέματα