Το γρήγορο internet του μέλλοντος θα έρχεται από το διάστημα

Ένα επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο με την υλοποίησή του σε διάστημα μιας πενταετίας θα αλλάξει τα σημερινά δεδομένα στο χώρο της παροχής internet, δημοσιοποιήθηκε από τον επιχειρηματία Έλον Μασκ, ο οποίος θα το πραγματοποιήσει σε συνεργσία με την Google.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει την εγκατάσταση ενός δικτύου εκατοντάδων δορυφόρων σε ύψος 1200 μέτρων από την επιφάνεια της Γης, μια απόσταση σημαντικά μικρότερη από αυτή των εν λειτουργία δορυφόρων, οι οποίοι θα παρέχουν διαδικτυακή σύνδεση σε όλο τον πλανήτη.

Σύμφωνα με

δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο δημοσιοποίησε πρώτο τα σχέδια του Μασκ, η υπηρεσία αυτή θα προσφέρει ταχύτητες ανταγωνιστικές με εκείνες των επίγειων οπτικών ινών.

Ο προϋπολογισμός του έργου που περιλαμβάνει 700 δορυφόρους ανέρχεται σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια και ο χρόνος σχεδιασμού και δοκιμών πριν την πρώτη εκτόξευση υπολογίζεται σε πέντε χρόνια.

Οι τελευταίες πληροφορίες βάζουν και τη Google στο παιχνίδι, αφού σύμφωνα με την The Wall Street Journal ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός θα επενδύσει το ένα δέκατο των χρημάτων που απαιτούνται, δηλαδή περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα