Ιαπωνία: Δεν υποκύπτουμε στην τρομοκρατία

Την απόφασή της να μην υποκύψει στην τρομοκρατία ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική κυβέρνηση, καθώς η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απείλησε σ” ένα βίντεο να σκοτώσει δύο Ιάπωνες ομήρους που ισχυρίζεται πως κρατεί, αν η ιαπωνική κυβέρνηση δεν καταβάλει λύτρα 200 εκατ. δολάρια για να σώσει τη ζωή τους.

«Η θέση της χώρας μας να καταπολεμήσουμε ανυποχώρητα την τρομοκρατία δεν έχει αλλάξει» δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων μετά την ανάρτηση σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους του βίντεο αυτού, η αυθεντικότητα του οποίου εξετάζεται.

Στο

βίντεο, μια μαυροντυμένη φιγούρα που κρατάει ένα μαχαίρι και στέκεται σε μια ερημική τοποθεσία έχοντας μπροστά του δύο γονατιστούς άνδρες που φορούν πορτοκαλί στολές, λέει πως το ιαπωνικό κοινό έχει προθεσμία 72 ώρες για να πιέσει την κυβέρνησή του να σταματήσει την «απερίσκεπτη» υποστήριξή της προς τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό, ο οποίος διεξάγει εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Το βίντεο δεν φέρει ημερομηνία, αλλά σε μια επίσκεψή του στις 17 Ιανουαρίου στο Κάιρο, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε υποσχέθηκε περίπου 200 εκατ. δολάρια σε μη στρατιωτική βοήθεια προς τις χώρες που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα