Θάνατοι λόγω…χαρταετών στην Ινδία(video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένας νεαρός άνδρας και δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε φρικτά δυστυχήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας ανεξαρτησίας της Ινδίας στο Νέο Δελχί. Τα εν λόγω περιστατικά έγιναν όταν σπάγγοι χαρταετών που είχαν ενισχυθεί με κοφτερό γυαλί έκοψαν το λαιμό τους.

Τα δύο παιδιά, ηλικίας 4 και 6 ετών, σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικά δυστυχήματα στο Νέο Δελχί. Και τα δύο ήταν όρθια μέσα σε αυτοκίνητα, με τα κεφάλια τους να εξέχουν από την ανοιχτή οροφή, ανέφερε ο αστυνομικός

διευθυντής Πουσπέντερ Κούμαρ.

Σε άλλο δυστύχημα λόγω χαρταετών, ένας άνδρας 22 ετών σκοτώθηκε ενώ περνούσε με το μοτοποδήλατό του από μια γέφυρα. Ένας αστυνομικός και ένα παιδί 5 ετών έχουν τραυματιστεί σοβαρά σε άλλα δυστυχήματα.
Οι παραπάνω τραγωδίες ανάγκασαν την κυβέρνηση να απαγορεύσει την παραγωγή, πώληση και αποθήκευση των συγκεκριμένων σπάγγων, οι οποίοι καλύπτονται επίτηδες από υαλοθραύσματα για να είναι πιο ανθεκτικοί. Όσοι βρεθούν να χρησιμοποιούν αυτούς τους σπάγγους –που αποκαλούνται «μάντζα» στην Ινδία– κινδυνεύουν πλέον με φυλάκιση 5 ετών και πρόστιμο 100.000 ρουπιών (περίπου 1.350 ευρώ).

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κανείς ως υπαίτιος για τους ανωτέρω θανάτους και τους τραυματισμούς.

Το άρθρο Θάνατοι λόγω…χαρταετών στην Ινδία(video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα