Εκρήξεις και πυροβολισμοί στην Αγ. Πετρούπολη – Τραυματίστηκε αστυνομικός(video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δύο εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούστηκαν το πρωί της Τετάρτης στην Αγία Πετρούπολη κοντά σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή Κρασνοσέλσκι. Σύμφωνα με το Russia Today ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί γύρω από ένα κτήριο και έχουν αποκλείσει ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, αν υπάρχει κάποιος ύποπτος μέσα σε αυτό.

Το κτήριο δεν εκκενώθηκε και οι κάτοικοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα από

τα παράθυρά τους. Ένα νηπιαγωγείο και δύο σχολεία που βρίσκονταν κοντά στο σημείο δεν έκλεισαν στη διάρκεια της επιχείρησης.

Δύο δημοσιογράφοι από την Ρωσία ανέφεραν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο twitter ότι ήδη έχουν γίνει δύο συλλήψεις, ωστόσο οι πληροφορίες δεν μπορούν να διασταυρωθούν προς το παρόν, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη τι προκάλεσε τις εκρήξεις.

Υπάλληλος από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) δήλωσε πως «κρατούν τα άτομα που βρίσκονται σε μια ομοσπονδιακή λίστα και κατηγορούνται για συμμετοχή σε παράνομες ένοπλες συμμορίες στην περιοχή του Βορείου Καυκάσου». Ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων εξάλλου τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Εντύπωση προκαλεί ότι φωτογραφίες στο τοπικά μέσα ενημέρωσης απεικονίζουν ανθρώπους με κοστούμια χημικής προστασίας σε δύο μπαλκόνια.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλούνται ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η επιχείρηση έλαβε τέλος γύρω στις 13:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Η FSB, με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι: «διεξάγεται επιχείρηση για τη σύλληψη ατόμων που περιλαμβάνονται στη λίστα των καταζητουμένων για συμμετοχή σε παράνομες ένοπλες οργανώσεις στον βόρειο Καύκασο», δεν διευκρίνισε πάντως τον αριθμό των συλληφθέντων στη διάρκεια της επιχείρησης, ούτε αν αυτή συνεχίζεται.

Το άρθρο Εκρήξεις και πυροβολισμοί στην Αγ. Πετρούπολη – Τραυματίστηκε αστυνομικός(video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα