Λιγότεροι από τους αναμενόμενους οι επισκέπτες στο Ρίο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο, δε φαίνεται να καταφέρνουν να δώσουν την πολυπόθητη για τους Βραζιλιάνους ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle, σύμφωνα με το οποίο ο αριθμός των τουριστών είναι πολύ κατώτερος των αρχικών εκτιμήσεων και σίγουρα των προσδοκιών.
Ο τουριστικός οργανισμός Embratur διόρθωσε αισθητά

τον αριθμό των αρχικών εκτιμήσεων, οι οποίες έκαναν λόγο για 800.000 έως και 1 εκατομμύριο τουρίστες,με την νέα εκτίμηση να κυμαίνεται μεταξύ 300.000 και 500.000, θεωρώντας, όμως, παράλληλα ότι η αυξημένη προβολή της χώρας οδηγεί σε εν δυνάμει ανάπτυξη του τουρισμού.

Ψηλά η πληρότητα και τα επερχόμενα λουκέτα

Παρά το γεγονός ότι στα ξενοδοχεία η πληρότητα κυμαίνεται γύρω στο 90%, η ζήτηση για άλλες τουριστικές υπηρεσίες, όπως π.χ. η επίσκεψη στις φαβέλες είναι χαμηλή, ενώ και η Κεντρική Τράπεζα της χώρες υπολογίζει ότι οι τα επιπρόσθετα έσοδα φέτος δεν θα ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια δολάρια, ποσό πολύ μικρότερο από το αντίστοιχο του Μουντιάλ του 2014, όταν τα έσοδα ανήλθαν στα 900 εκατομμύρια δολάρια!
Μαζικά λουκέτα, αναμένονται επίσης, μετά τη λήξη των αγώνων, καθώς πολλές επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν πριν τους αγώνες, σε τομείς όπως αυτοί της εστίασης ή των μεταφορών, βλέπουν τις ελπίδες τους να διαψεύδονται.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της ασφαλιστικής εταιρείας Euler Hermes: «Μόνον λόγω των Ολυμπιακών αναμένουμε 5% περισσότερα “λουκέτα” στο Ρίο, στις μικρομεσαίες μάλιστα 12%».

Το άρθρο Λιγότεροι από τους αναμενόμενους οι επισκέπτες στο Ρίο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα