Τερέζα Μέι προς Α.Μέρκελ : Δεν αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση του Brexit

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η ενεργοποίηση του άρθρου 50, που σημαίνει ουσιαστικά την έναρξη των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του Brexit , δεν φαίνεται να εμπίπτει στις άμεσες προτεραιότητες της Βρετανικής κυβέρνησης και της νέας Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι .

Με αργούς ρυθμούς η υλοποίηση του Brexit

Η νέα Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, βρίσκεται ενώπιον της πρόκλησης του Brexit

, το οποίο καλείται να διαχειριστεί, επιτυγχάνοντας μια εύθραυστη ισορροπία μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών εντός της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, και των ευρωπαϊκών πιέσεων που ζητούν την άμεση διευθέτηση του ζητήματος.

Ωστόσο η Τ.Μέι δεν πρόκειται να επισπεύσει τις διαδικασίες, ενώ θα γνωστοποιήσει τις προθέσεις της και στην σημερινή της συνάντηση με την Α. Μέρκελ, που είναι η πρώτη της συνάντηση στο εξωτερικό με την ιδιότητα της Πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα καταστήσει διαυγές στην Καγκελάριο της Γερμανίας πως η Μ. Βρετανία χρειάζεται χρόνο για την δρομολόγηση του Brexit, το οποίο και θα τοποθετήσει στα τέλη του 2016.

Η επόμενη σημαντική συνάντηση της Πρωθυπουργού της Μ.Βρετανίας θα είναι με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ , την επόμενη Πέμπτη, με τον οποίο οι σχετικές συνομιλίες πέραν του Brexit, θα εστιάσουν επιπλέον, στο ζήτημα της τρομοκρατίας και στην πρόσφατη επίθεση στην Νίκαια .

Το άρθρο Τερέζα Μέι προς Α.Μέρκελ : Δεν αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση του Brexit εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα