Τ.Ερντογάν : Σαρωτική εκκαθάριση του κράτους από τους αντιφρονούντες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε ένα κυκεώνα πολιτικής ανωμαλίας εισέρχεται η Τουρκία, ως αποτέλεσμα των μαζικών εκκαθαρίσεων που διενεργούνται από την κυβέρνηση Ερντογάν, ως απάντηση στην πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος .

Εξαιρετικά πιθανή η επιστροφή της θανατικής ποινής

Σήμερα συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας με τον Ταγίπ Ερντογάν να έχει αφήσει υπόνοιες περί της ανακοίνωσης μιας σημαντικής απόφασης. Ενώ οργιάζουν οι φήμες ότι η επιστροφή του νομικού μέτρου της θανατικής ποινής , βρίσκεται «προ των Πυλών».

Ταυτόχρονα σε πλήρη εξέλιξη

βρίσκεται το σχέδιο εκκαθάρισης του δημοσίου, από υποστηρικτές του δικτύου Γκιουλέν, το οποίο δρομολογείται μέσω σαρωτικών απολύσεων, διώξεων και διαθεσιμοτήτων. Μέχρι στιγμής ένας αριθμός που ξεπερνά τα 50.000 άτομα έχει απομακρυνθεί από τον τουρκικό δημόσιο τομέα, με την μεγαλύτερη έμφαση να δίνεται στο δικαστικό σώμα, στις ένοπλες δυνάμεις και στον στρατό.

Σαρωτικές εκκαθαρίσεις και στο τομέα της Παιδείας

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης του Ερντογάν, βρέθηκε και ο τομέας της Παιδείας καθώς μόλις εχθές, απολύθηκαν 15.200 εκπαιδευτικοί που θεωρήθηκε ότι ήταν θετικά διακείμενοι προς το πρόσφατο αποτυχημένο πραξικόπημα. Ταυτόχρονα ζητήθηκε και η άμεση παραίτηση 1.577 πρυτάνεων και κοσμητόρων που υπηρετούν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Ακόμη περισσότερο το Υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε τις άδειες 21.000 εκπαιδευτικών που εργάζονται σε ιδιωτικά ιδρύματα με το αιτιολογικό ότι σχετίζονται με την απόπειρα του πραξικοπήματος.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρονται στην απομάκρυνση περίπου 50.000 ατόμων από τον δημόσιο τομέα χωρίς σε αυτούς να συμπεριλαμβάνονται όσοι υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και στο δικαστικό σώμα. Ενώ επιπλέον έχουν απομακρυνθεί 28.321 υπάλληλοι που εργάζονταν στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στην ΜΙΤ, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων. Με την εκκαθάριση στις ένοπλες δυνάμεις και στο δικαστικό σώμα να συνεχίζεται αμείωτη, καθώς έως τώρα έχουν προσαχθεί για την απόπειρα του πραξικοπήματος, 6000 αξιωματικοί, ενώ έχουν εκδιωχθεί από τις θέσεις τους 3.000 δικαστικοί.

Ο χάρτης των εκκαθαρίσεων

•Συνελήφθησαν 6.000 αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων

• Απολύθηκαν 9.000 αστυνομικοί

• Περίπου 3.000 δικαστικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

• Απομακρύνθηκαν 15.200 εργαζόμενοι στην παιδεία

• 1.577 πρυτάνεις και κοσμήτορες κλήθηκαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους

• Πάνω από 24 οι στρατηγοί, θα δικαστούν για το πραξικόπημα

• Περίπου 250 εργαζόμενοι του πρωθυπουργικού γραφείου εκδιώχθηκαν

• 1.500 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Κλείνουν κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί

Παράλληλα, ανακλήθηκαν εχθές οι άδειες ραδιοτηλεοπτικών σταθμών που που φέρεται να σχετίζονται με το θρησκευτικό κίνημα του οποίου ηγείται ο Γκιουλέν , με την αρμόδια εποπτεύουσα αρχή, το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της χώρας να εκδίδει σχετική ανακοίνωση όπου αιτιολογεί την συγκεκριμένη απόφαση, ως απάντηση στην απόπειρα του πραξικοπήματος εναντίον της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν.

Το άρθρο Τ.Ερντογάν : Σαρωτική εκκαθάριση του κράτους από τους αντιφρονούντες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα