ΕΙδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:28 20/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι στα λιπάσματα
Το πόρισμα του υπουργείου Εργασίας που δικαιώνει τους εργαζόμενους της βιομηχανίας λιπασμάτων στην Καβάλα, «πρέπει να χρησιμοποιηθεί από την ίδια την κυβέρνηση για να διαφυλάξει –πρώτα και κύρια– το Δημόσιο Συμφέρον αλλά και για να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ως προς τι ακριβώς σημαίνει «υγιής επιχειρηματικότητα» στην Ελλάδα

και με ποιους τρόπους αυτή μπορεί –ή, καλύτερα, δεν μπορεί– να ασκείται». Αυτό επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στην ELFE. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα έως ότου αποκατασταθεί η νομιμότητα και εδραστεί ο σεβασμός στους θεσμούς και τους κανόνες

Καβάλα: Θετική η ανάκληση των απολύσεων
Καταλυτική χαρακτήρισε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαφιλίππου την απόφαση του Υπ. Εργασίας που ζητά από την διοίκηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων να ανακαλέσει τις απολύσεις των εργαζομένων. Ο βουλευτής ανέφερε επίσης πως είναι σε εξέλιξη διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης των απολυμένων της Βιομηχανίας από τον ΟΑΕΔ.

Καβάλα: Συνεργασία ΟΛΚ με Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Μνημόνιο συνεργασίας, με το τμήμα Βιολογίας και το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνήψε ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, στόχο την ορθή περιβαλλοντική διαχείριση του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος» και τον ορθολογιστικό προγραμματισμό συντήρησης του συστήματος πλωτών εγκαταστάσεων.
Στην συμφωνία περιλαμβάνεται η μηνιαία δειγματοληψία καθ’ όλη την διάρκεια του έτους από τις πλωτές εγκαταστάσεις για την παρακολούθηση των βιολογικών παραμέτρων της θαλάσσιας περιοχής του λιμανιού και η τοποθέτηση αισθητήρων στις πλωτές εγκαταστάσεις, για την έγκαιρη αποτίμηση του επιπέδου δομικής ακεραιότητας των πλωτών στοιχείων, η οποία θα συμβάλει στην ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων με πολλαπλά οφέλη για τον Οργανισμό και τους χρήστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα