Τα βίντεο της φρίκης-Το εισιτήριο της κόλασης-Για πρώτη φορά ελληνόπουλα σε σκηνές φρίκης

Σε έναν κόσμο, που εν πολλοίς παραπαίει, για χίλιους δυο λόγους, το «εισιτήριο» που ανοίγει την πόρτα της κόλασης κοστίζει μόλις 170 ευρώ! Το ποσό αντιπροσωπεύει τη… μηνιαία συνδρομή άρρωστων, ψυχοπαθών, παιδόφιλων, που στέλνουν τα ματωμένα χρήματα με κούριερ σε άθλιες ιστοσελίδες, για να παρακολουθήσουν το κομμάτιασμα της ψυχής και του σώματος παιδιών ενός κατώτερου Θεού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με αυτόν τον επαίσχυντο τρόπο χρηματοδοτούν ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος αθώων ψυχών, που γεννήθηκαν στο πουθενά, μόνο και μόνο, λες, για να ικανοποιήσουν με τα παθήματά τους στα χέρια

στυγερών εγκληματιών, τις μεγαλύτερες διαστροφές του ανθρώπινου, κατ’ ευφημισμόν, μυαλού…

Αυτό ήταν το ποσό, με το οποίο ένας 55χρονος «εξπέρ των ηλεκτρονικών συστημάτων», αγόραζε τη φρίκη, που πουλάνε τα τρισάθλια επίσης ανθρωποειδή. Το αποκάλυψε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, παρουσιάζοντας, συγκλονισμένος, τα στοιχεία που συνθέτουν τη φρίκη αυτού που λέμε «διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας».

Αρνητικοί πρωταγωνιστές, αυτή τη φορά, ένας νέος, μόλις 24 χρόνων, απόφοιτος των ΤΕΙ στο Τμήμα των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και ένας 55χρονος, επίσης «άσος» των υπολογιστών, τις γνώσεις του οποίου μάλιστα, αγόραζαν -εν αγνοία των υπολοίπων δραστηριοτήτων του- πολλές τράπεζες. Ο πρώτος πάγωσε το πανελλήνιο, όταν οι ερευνητές της Δίωξης, μετά από επιμονή ολόκληρων μηνών, κατάφεραν να τον ξετρυπώσουν. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι όχι μόνο αντάλλασσε με όμοια ανθρωποειδή του εξωτερικού υλικό, που προσβάλλει την κοινωνία, αλλά πρωταγωνιστούσε και ο ίδιος σε φιλμ της φρίκης! Ο δεύτερος, χαρακτηρισμένος από τους ντέτεκτιβς των Αμερικανικών συναφών υπηρεσιών ως ένας από τους πιο σκληρούς διακινητές υλικού παιδικής πορνογραφίας, πέραν των άλλων, διαπιστώθηκε ότι πλήρωνε μηνιαία συνδρομή 170 ευρώ σε ρυπαρή ιστοσελίδα του εξωτερικού για να παρακολουθεί φρικαλέες σκηνές.

Ο 24χρονος που βιντεοσκοπούσε την κόλαση μικρών παιδιών

«Δεν έχουμε εξετάσει όλα τα βίντεο που βρήκαμε στην κατοχή του. Παρακαλάω το Θεό να μη δούμε τίποτα, ακόμα χειρότερο», είπε με τις φλέβες να χτυπάνε στον λαιμό του ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, παρουσιάζοντας τις υποθέσεις σοκ. Ενάμισο χρόνο οι αστυνομικοί του, τους οποίους ευχαρίστησε δημόσια, στο πλαίσιο της σπουδαίας επιχείρησης της Δίωξης με την κωδική ονομασία Hydra, αναζητούσαν τον ακριβή τόπο διαμονής του νεαρού από τη Θεσσαλονίκη.

Έπαιζαν όλο αυτόν τον καιρό τη γάτα με το ποντίκι, καθώς ο στόχος τους κατάφερνε να κρύβει τα ηλεκτρονικά του ίχνη και τις περισσότερες φορές να «κλέβει» ελεύθερα wifi, προκειμένου να προβαίνει στις αρρωστημένες ανταλλαγές (peer to peer) του υλικού που προαναφέρθηκε. Κατά τη διάρκεια της σαρωτικής αυτής αστυνομικής επιχείρησης, που ξεκίνησε η Δίωξη της ΕΛ.ΑΣ. εδώ και μήνες, είχαν εντοπιστεί τα ηλεκτρονικά ίχνη 78 χρηστών σε 32 χώρες του κόσμου. Ενώ για τα ίχνη που αντιστοιχούσαν στις ξένες χώρες ενημερώθηκε η Ιντερπόλ, στη χώρα μας τα αντίστοιχα ίχνη οδήγησαν σε τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες.

Στις 28 Νοεμβρίου 2013 εντοπίστηκε το προφίλ αγνώστου ατόμου, το οποίο με τα τρικ που αναφέρθηκαν ξέφευγε και διακινούσε αποκρουστικό υλικό. Τελικά τον εντόπισαν στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Ήταν ο διαχειριστής λογαριασμού σε πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων (peer to peer) του διαδικτύου και κατείχε φάκελο με κωδικό πρόσβασης, ο οποίος ήταν πρόσφορος για διαμοιρασμό. Στον φάκελο αυτόν εμπεριέχονταν άλλοι 11 υποφάκελοι με χιλιάδες αρχεία, φωτογραφίες και βίντεο, οι ονομασίες των οποίων παρέπεμπαν στο διαρκές έγκλημα σε βάρος αθώων ψυχών.

Έχοντας εξετάσει -με πολύ δύναμη ψυχής γιατί δεν είναι εύκολη η δοκιμασία- οι αστυνομικοί κάποιους μόνο από τους φακέλους αυτούς που ξεκλείδωσαν, εντόπισαν δύο βίντεο συνολικής διάρκειας 4,5 λεπτών το καθένα. Θύματα ένα παιδί, ηλικίας τώρα 12 χρόνων και ακόμη ένα 4 χρόνων. Ασέλγεια είναι η κατηγορία. Και εδώ ήρθε η δήλωση του Μανώλη Σφακιανάκη «ο Θεός να βοηθήσει να μη δούμε τίποτα χειρότερο». Η «Αττική freepress», σεβόμενη σε απόλυτο βαθμό το δράμα των παιδιών και των οικογενειών, δεν παραθέτει το παραμικρό στοιχείο προέλευσής τους, το οποίο τίποτε δεν θα προσέθετε στον αναγνώστη της, αλλά θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στα θύματα.

Τα δύο πρόσωπα του 55χρονου από την Πάτρα

Σε μία άλλη υπόθεση, εξίσου σοβαρή, συνελήφθη 55χρονος στην Πάτρα, με σπουδές σε συστήματα πληροφορικής, που τοποθετούσε και συντηρούσε υπολογιστικά προγράμματα τραπεζών. Τον καταζητούσαν οι αμερικανικές αρχές τα τελευταία 2,5 χρόνια για σοβαρές υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας. Πρόσφατα είχε στείλει σε χώρα του εξωτερικού, μέσω κούριερ, 170 ευρώ ως μηνιαία συνδρομή σε ιστοσελίδα παιδόφιλων!!! Το συγκεκριμένο άτομο, που ήδη βρίσκεται στις φυλακές, απασχολεί της ελληνικές αρχές τα τελευταία τέσσερα χρόνια για παρόμοια αδικήματα.

Ο 55χρονος συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου 2015 στην Πάτρα, καθώς είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων για παρόμοια αδικήματα και κρίθηκε προφυλακιστέος. Στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που κατείχε βρέθηκαν περισσότερα από 12.000 αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Από τη μελέτη του υλικού που ακολούθησε την προφυλάκισή του, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται ότι επισκεπτόταν διάφορες ιστοσελίδες πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας (chat), υποστηρίζοντας ότι έχει προβεί στην σεξουαλική κακοποίηση παιδιών!

Ενημέρωση από το Κέντρο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Τελωνείου των ΗΠΑ

Με έγγραφό του, το Κέντρο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Τελωνείου των Η.Π.Α. (ICE), ενημέρωνε ότι ο 55χρονος, αφού άλλαξε την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, έστειλε σε τρίτους 39 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και στον χώρο εργασίας του 55χρονου στα Τρίκαλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και μία κάρτα μνήμης, τα οποία απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους, ενώ το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων. Σε έρευνα που έγινε στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε στην κατοχή του, ανευρέθηκαν 12.031 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων, συνολικού μεγέθους που ξεπερνά τα 3,5 Gigabyte αποθηκευτικού χώρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα