«Στροφή» της ελληνικής οικονομίας στις νέες τεχνολογίες προαναγγέλλει ο Α. Τσίπρας από το Πεκίνο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης της ελληνικής αντιπροσωπείας στις εγκαταστάσεις του κινέζικου τεχνολογικού κολοσσού Huavei στο Πεκίνο, ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας προανήγγειλε στροφή της ελληνικής οικονομίας προς τις νέες τεχνολογίες, δηλώνοντας πως οι νέες τεχνολογίες δεν αποτελούν απλά άλλη μια οικονομική δραστηριότητα που προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες, καθώς μπορεί να μετουσιωθεί στην αιχμή της ελληνικής

οικονομίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού Huavei, ο Πρωθυπουργός πρότεινε την αδελφοποίηση του τεχνολογικού πάρκου Huavei με την Τεχνόπολις της Θεσσαλονίκης, ενώ ανακοίνωσε την δημιουργία τεχνολογικού πάρκου και στην Αθήνα.

Επιπρόσθετα ο Πρωθυπουργός, θέλοντας να καταδείξει την σημασία που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών ως οργανικό και δυναμικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, προανήγγειλε την δημιουργία Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής παρά τω Πρωθυπουργώ, καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αναφορικά με τον σχεδιασμό μια βιώσιμης και μακροπρόθεσμης ψηφιακής στρατηγικής.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη στην εταιρεία Huavei εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα συναντήσεων του Πρωθυπουργού με οικονομικούς παράγοντες της Κίνας, που στόχο έχουν την σύναψη επωφελών συμφωνιών σε μια σειρά τομέων της οικονομίας.

Το άρθρο «Στροφή» της ελληνικής οικονομίας στις νέες τεχνολογίες προαναγγέλλει ο Α. Τσίπρας από το Πεκίνο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα