Συγκλονίζει η αυτοκτονία του Κυριάκου Μαμιδάκη της Jet Oil

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Εικοσιτέσσερις ημέρες από την κατάθεση αίτησης υπαγωγής της εταιρίας πετρελαιοειδών ιδιοκτησίας του, της Mamidoil-Jetoil, ο πρόεδρός της Κυριάκος Μαμιδάκης, 84 χρόνων, υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων, αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του και να μην ακολουθήσει τη διαδικασία υπαγωγής της εταιρίας στην πτωχευτική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, o «Πατριάρχης της οικογένειας Μαμιδάκη»,

έδωσε τέλος στη ζωή του, στις 2 το πρωί σήμερα, μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή του Διονύσου, με μια σφαίρα από πιστόλι στον κρόταφο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μαμιδάκης, βρισκόταν μόνος στο γραφείο του σπιτιού του, έχοντας δίπλα του το πιστόλι το οποίο το κατείχε νόμιμα, λόγω της ιδιότητάς του.

Τα ίδια στοιχεία αναφέρουν ότι στο μεγάλο σπίτι του Διονύσου, τις δραματικές εκείνες στιγμές για τη ζωή του πασίγνωστου επιχειρηματία, βρισκόταν μόνο ο ίδιος και ο αλλοδαπός οικιακός βοηθός, ο οικονόμος του. Ο τελευταίος είχε αποσυρθεί στο δωμάτιό του.

Πάγωσε, όταν στις 2 το πρωί άκουσε δύο πυροβολισμούς από το γραφείο του Κυριάκου Μαμιδάκη. Συγκλονισμένος έτρεξε, άνοιξε το γραφείο και αντίκρισε τον επιχειρηματία νεκρό, πεσμένο στο γραφείο με μια σφαίρα στον κρόταφο. Δίπλα του είχε πέσει το πιστόλι.

Αμέσως τηλεφώνησε στον γιο και στον γαμπρό του Κυριάκου Μαμιδάκη. Πρώτος έφθασε ο γιος, που αντίκρισε τον πατέρα του νεκρό και στη συνέχεια ο γαμπρός του και άλλοι στενοί του συγγενείς, συνεργάτες και φίλοι.

Οπως προέκυψε από την αυτοψία των αστυνομικών της Ασφάλειας, ο Κυριάκος Μαμιδάκης, πυροβόλησε δύο φορές. Την πρώτη στο ταβάνι, για να σιγουρευτεί ότι το πιστόλι ήταν λειτουργικό και αμέσως το έστρεψε στον κρόταφο. Για το λόγο αυτό βρέθηκαν δύο κάλυκες από πιστόλι στο χώρο του γραφείου.

Οι αστυνομικοί ερευνούν για την ύπαρξη επιστολής στην οποία είναι πιθανόν ο 84χρονος επιχειρηματίας να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα και να αφήνει συμβουλές στους διαδόχους του για τις επόμενες κινήσεις, μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο που χτύπησε την μεγάλη επιχείρηση, μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και με ιδιαίτερη κάποτε παρουσία με πρατήρια στην Κρήτη.

Ποιος ήταν ο Κυριάκος Μαμιδάκης

Γεννήθηκε στο χωριό Ανώσκελη της επαρχίας Κισσάμου του νομού Χανίων Κρήτης το 1932, από τους Αλέξανδρο και Ειρήνη Μαμιδάκη.

Τελείωσε την Εμπορική Σχολή το 1951 και παρακολούθησε δι’ αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE. Ξεκίνησε να εργάζεται το 1952 δίπλα στον θείο του Γ. Ι. Μαμιδάκη στην Εμπορία Πετρελαιοειδών.

Το Νοέμβριο του 1968 μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Νίκο προχώρησαν σε δικές τους δραστηριότητες ιδρύοντας τη JETOIL

Η αίτηση πτώχευσης

H εταιρία Mamidoil- Jetoil είχε κατέθεσε, όπως προαναφέρθηκε, στις 9 Ιουνίου αίτηση για υπαγωγή στην προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99.

Το αίτημα της εταιρείας για την λήψη μέτρων προσωρινής προστασίας της από τους πιστωτές έγινε δεκτό από το δικαστήριο μέχρι και τη συζήτηση της ανωτέρω αίτησης την 1η Νοεμβρίου του 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό χρέος της εταιρείας ανέρχεται περίπου στα 340 εκατ. ευρώ.

Το άρθρο Συγκλονίζει η αυτοκτονία του Κυριάκου Μαμιδάκη της Jet Oil εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα