Τέλος Αυγούστου η στελέχωση των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε.

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Για το άμεσο μέλλον άφησαν οι ευρωπαίοι ηγέτες τις αλλαγές στη στελέχωση των κορυφαίων θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. καθώς η άτυπη Σύνοδος Κορυφής που έγινε στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκε χωρίς να παρθεί κάποια απόφαση για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα. Συνεπώς η αποφάσεις για το θέμα αυτό θα παρθούν, εκτός σοβαρού απροόπτου, στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής που προγραμματίστηκε για τις 30 Αυγούστου.

«Δεν είμαστε ακόμα στο σημείο, όπου μπορούμε να έχουμε

μία συναινετική λύση για το πλήρες πακέτο διορισμών», δήλωσε μετά την άκαρπη ολοκλήρωση της Συνόδου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών της Ε.Ε. υπέδειξε ότι θα πρέπει ως το τέλος Ιουλίου να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για τα ονόματα των Επιτρόπων. Οι θέσεις, που συζητήθηκαν, ήταν αυτές του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής, στη θέση των απερχόμενων Χέρμαν Βαν Ρομπάι και Κάθριν Άστον, αντίστοιχα.

Συζητήθηκαν, επίσης, ονόματα για τη στελέχωση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και για την ηγεσία του Eurogroup, όταν θα λήξει η θητεία του Γερούν Ντάισελμπλουμ. Εξαιτίας των πολύωρων διαβουλεύσεων, μετατέθηκε κατά δύο ώρες η έναρξη του δείπνου εργασίας των ηγετών, το οποίο τελικά άρχισε κατά τις 21:00.

Το άρθρο Τέλος Αυγούστου η στελέχωση των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα