Για την ελληνική οικονομία συζήτησαν Σαμαράς – Μέρκελ στις Βρυξέλλες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η ελληνική οικονομία και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή, ήταν το κύριο θέμα στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε 40 λεπτά και έγινε σε καλό κλίμα, ήταν «παρών» και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος είχε την πρώτη του γνωριμία

με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών συζήτησαν με την κυρία Μέρκελ για την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας, για την δεύτερη έξοδο στις αγορές ομολόγων και την αύξηση της τουριστικής κίνησης και των αντίστοιχων εσόδων.

Συζήτηση έγινε επίσης και για τις σχέσεις με την Κίνα λόγω των δύο πρόσφατων επισκέψεων στη χώρα μας του πρωθυπουργού και του προέδρου της ασιατικής χώρας, ενώ όπως είναι γνωστό η κυρία Μέρκελ επισκέφθηκε πρόσφατα το Πεκίνο και αντάλλαξε απόψεις με τον κ. Σαμαρά για τις σχέσεις των δύο χωρών και της ΕΕ με την Κίνα.

Τέλος συζητήθηκε το θέμα των τραπεζών και η συνολικότερη εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, ενώ έγινε αναφορά και στην επικείμενη συζήτηση που θα γίνει προς το τέλος Οκτώβρη για το ελληνικό χρέος, θέμα που θα συζητηθεί και με την τρόικα.

Όπως είναι γνωστό η Αθήνα επιθυμεί από τους δανειστές ελαστικότητα ώστε να παρουσιάσει η κυβέρνηση μέσα στον Σεπτέμβριο ένα πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων και παράλληλα να μην υπάρξει η παραμικρή έστω καθυστέρηση στην έναρξη της διαπραγμάτευσης για το χρέος.

Το άρθρο Για την ελληνική οικονομία συζήτησαν Σαμαράς – Μέρκελ στις Βρυξέλλες εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα