«Χτενίζουν» την Αθήνα για την Πόλα Ρούπα και τους συνεργούς – «Στο βάθος» ο Χρ. Ξηρός

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ανοίγει διάπλατα για τις Αρχές ο φάκελος της νέας και παλιάς τρομοκρατίας, έπειτα από την επεισοδιακή σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι που λίγο έλειψε να κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία από την αιματηρή συμπλοκή με τον «εγκέφαλο» του Επαναστατικού Αγώνα με στόχο να εντοπίσει σε πρώτη φάση την γιάφκα που ενδεχομένως διατηρούσε ο καταζητούμενος τρομοκράτης και, στη συνέχεια, να βρεθεί πιο κοντά στα

ίχνη της συντρόφου του, των συνεργών του και, ενδεχομένως, του Χριστόδουλου Ξηρού.

Τι βρήκαν πάνω στον Μαζιώτη -Σε αναζήτηση των συνεργών και στο βάθος Ξηρός

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην κατοχή του τραυματισμένου Νίκου Μαζιώτη βρέθηκε μια αρμαθιά από κλειδιά η οποία ίσως αποτελέσει την άκρη του νήματος στις έρευνες, καθώς, οι Αρχές εκτιμούν πως αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε γιάφκες ή κρησφύγετα του μέχρι πρότινος καταζητούμενου.

Βασικός στόχος των ερευνών είναι να εντοπιστούν τα κτίρια αυτά και να διεξαχθούν άμεσα έρευνες οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στην Πόλα Ρούπα, η οποία είναι επίσης «εξαφανισμένη», αλλά και να δώσουν απαντήσεις για το δίκτυο ανθρώπων που κάλυπταν τον Μαζιώτη και τον βοηθούσαν στις ληστείες και τις βομβιστικές του ενέργειες.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής φέρεται να έχουν καταλήξει στην ταυτότητα των δύο προσώπων που βοηθούν τον Νίκο Μαζιώτη στις ληστείες που διέπραξε στην Πελοπόννησο για να ενισχύσει με χρήματα την τρομοκρατική οργάνωση. Τα δύο αυτά άτομα φαίνεται πως είναι γνωστά στην Αστυνομία, αλλά τα ίχνη τους χάθηκαν πριν από δύο χρόνια, τόσο από συγγενικά τους πρόσωπα όσο και από τους πολιτικούς χώρους στους οποίους κινούνταν. Η συγκυρία αυτή φαίνεται πως δεν είναι τυχαία, καθώς, συμπίπτει χρονικά με την περίοδο που Μαζιώτης και Ρούπα εξαφανίστηκαν.

Ωστόσο, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η πορεία αυτών των ερευνών ίσως οδηγήσει τις Αρχές και στο «μεγάλο ψάρι» που δεν είναι άλλος από τον Χριστόδουλο Ξηρό για τον οποίο είναι πλέον βέβαιοι ότι συνεργαζόταν με την Νίκο Μαζιώτη και την ομάδα του.

Σαρώνουν το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας και περιοχές της Αττικής

Οι περιοχές τις οποίες «σαρώνει» από το απόγευμα της Τετάρτης η ΕΛ.ΑΣ. είναι κατά κύριο λόγο εκείνες στις οποίες η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει τον τελευταίο καιρό τον Νίκο Μαζιώτη όπως το Μαρούσι, ο Μαραθώνας, ο Κολωνός, το Γραμματικό, η Καλογρέζα, η Κυψέλη, τα Σεπόλια και ο Αγιος Νικόλαος Πατησίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει μεταμφιεσμένο τον Μαζιώτη μέσω κάμερας του ΗΣΑΠ πριν από τρεις ημέρες, επιβεβαίωσε πως έχει επιστρέψει στην Αθήνα και ετοίμαζε συντονισμένη επιχείρηση η οποία κορυφώθηκε την Τετάρτη με τη σύλληψή του στο Μοναστηράκι.

Εκείνο που ανησυχεί τους επιτελείς των ερευνών είναι το γεγονός πως πάνω στον Μαζιώτη δεν βρέθηκε κάποιο τηλέφωνο το οποίο ίσως έδινε περισσότερα στοιχεία, ωστόσο, υπάρχει εκτίμηση πως ο τρομοκράτης έχει κάνει χρήση της πλαστής του ταυτότητας για να νοικιάσει κάποιο σπίτι ή έχει υποπέσει σε κάποιο λάθος.

Αλλωστε, και το Hyundai Accent το οποίο θεωρείται ότι δεδομένο πως ήταν το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία της Κλειτορίας είχε αγοραστεί με το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης με το οποίο κυκλοφορούσε ο Μαζιώτης.

Διαβάστε επίσης:

Αιματοκυλίστηκε η Αθήνα για τον Μαζιώτη – Όλο το χρονικό της σύλληψης του αρχιτρομοκράτη

Τηλεφώνημα Σαμαρά στον Ειδικό Φρουρό

Ως… Μιχάλης Μιχελάκης κυκλοφορούσε ο Μαζιώτης – Ιδού η πλαστή ταυτότητα με την οποία αγόρασε μέχρι και αυτοκίνητο

Ελεύθερος ο οδηγός ταξί που μετέφερε τον Μαζιώτη – Περνούσε τυχαία από το σημείο

Σε καλή κατάσταση η υγεία του αστυνομικού

Μέρες Σάββα Ξηρού στον Ευαγγελισμό – Θα νοσηλευτεί φρουρούμενος για 15 μέρες

Σε «κόκκινο» συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ – Σαρώνουν την Αθήνα για τη γιάφκα του Μαζιώτη

Σύλληψη Μαζιώτη: Αυτοί είναι οι άλλοι πέντε επικηρυγμένοι της ΕΛ.ΑΣ

Χειρουργήθηκε επιτυχώς και κρατείται ο Μαζιώτης

«Νεκρή ζώνη» το Μοναστηράκι ελέω Μαζιώτη

Τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης για τη σύλληψη Μαζιώτη

Ποιος είναι ο Νίκος Μαζιώτης

Στον τραυματία Αυστραλό τουρίστα Βορίδης & Κεφαλογιάννη

Για τυφλό πιστολίδι στο κέντρο της Αθήνας, κατηγορεί την ΕΛ.ΑΣ ο Καραμέρος

Υπόθεση Μαζιώτη: Συνέλαβαν τον οδηγό ταξί

Το χρονικό της σύλληψης Μαζιώτη

Τουρίστες τραυματίες από το «πιστολίδι» στο Μοναστηράκι (photos)

Φωτογραφία του αιμόφυρτου Μαζιώτη στο πεζοδρόμιο!

Ντοκουμέντο: Βίντεο από τη στιγμή της συμπλοκής Μαζιώτη με τους αστυνομικούς

Το άρθρο «Χτενίζουν» την Αθήνα για την Πόλα Ρούπα και τους συνεργούς – «Στο βάθος» ο Χρ. Ξηρός εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα