Τσίπρας: Να προστατεύσουμε τους αιγιαλούς

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να ακυρώσει κάθε νόμο, πράξη και συναλλαγή που θα σχετίζεται με την ιδιωτικοποποίηση ακτών και παράκτιων περιοχών, ανακοίνωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο Αλ. Τσίπρας το βράδυ της Τετάρτης.

Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση με στόχο την δημιουργία μετώπου εναντίον του υπό κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου

για τον αιγιαλό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ των άλλων ότι «όσοι εποφθαλμιούν τις παραλίες και τις ακτές της Ελλάδας να το σκεφτούν για άλλη μια φορά: Όπως στο θέμα της ΔΕΗ, έτσι και στους αιγιαλούς, ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει στη Βουλή».

Οπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, «ακόμα κι αν το νομοσχέδιο περάσει, θα μας βρει μπροστά του κάθε επενδυτής που θα επιχειρήσει να φράξει, να μπαζώσει, να καταστρέψει και το πιο μικρό τμήμα της πατρίδας μας».
«Έννοια σας και ξέρουμε πώς», συνέχισε ο πρέοδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «από τις Σκουριές ως το Ελληνικό, από τη Λευκίμη ως την Κερατέα, από τη προστασία των δασών μέχρι τη προστασία των πάρκων στις πόλεις μας, ξέρουμε τον τρόπο. Ξέρουμε να δίνουμε τις μάχες για να προστατέψουμε το περιβάλλον, αυτό δηλαδή που μας δάνεισαν οι επόμενες γενιές, για να τους το παραδώσουμε ακέραιο».

Στις προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση και τους επενδυτές ο κ. Τσίπρας προσέθεσε και το εξής: «Είναι μακριά νυχτωμένοι και θα βγουν χαμένοι όσοι πιστεύουν ότι οι πολίτες, τα κινήματα, οι τοπικές κοινωνίες, η ελληνική κοινωνία, θα δεχτούν με σταυρωμένα χέρια την καταστροφή που κάποιοι βαφτίζουν επενδύσεις», είπε και συμπλήρωσε: «Θα μας βρουν μπροστά τους ενωμένους και αποφασισμένους. Σε ό,τι αφορά εμάς, δηλώνουμε ότι η επερχόμενη κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, μια κυβέρνηση που θέλουμε να εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και να έχει ως πρώτο στόχο την εθνική σωτηρία, δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να συνομολογήσει τη συνέχιση της καταστροφής εν ονόματι της συνέχειας του κράτους».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «δεν είναι συνέχεια του κράτους η συνέχεια του κομματικού και επιχειρηματικού παρακράτους» και είπε πως επειδή «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς επενδυτές, ο καλύτερος λογαριασμός εδώ είναι ένας: Κάτω τα χέρια από τους αιγιαλούς, τις παραλίες, τις ακτές, τον πολιτισμό και τις μνήμες της Ελλάδας».
Παρόντες στην εκδήλωσεη ήταν δεκάδες εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκλεγμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, η νέα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι επικεφαλής της ΠΟΕ ΟΤΑ και του τεχνικού επιμελητηρίου, κκ. Μπαλασόπουλος και Σπίρτζης, εκπρόσωποι κοπμμάτων και φορέων, μεταξύ των οποίων οι:Θρ. Φωτεινός, Νίκη Φούντα (ΔΗΜΑΡ), Οδ. Βουδούρης (Κοινωνία Πρώτα), Κρ. Αρσένης (υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ), Β. Οικονόμου (ανεξάρτητος βουλευτής), Ν. Χρυσόγελος (πρώην ευρωβουλευτής), Π. Ελευθεριάδης και Στ. Ψημένος (Το Ποτάμι), κ.ά.

Το άρθρο Τσίπρας: Να προστατεύσουμε τους αιγιαλούς εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα