Στην κατοικία του Γάλλου πρέσβη βρήκε καταφύγιο ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Μπουργκίνα Φάσο

Στην κατοικία του Γάλλου πρέσβη κατέφυγε ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο Μισέλ Καφάντο, ο οποίος είχε απαχθεί από τους στρατιωτικούς που έκαναν πραξικόπημα την περασμένη εβδομάδα. Ο Καφάντο είχε τεθεί σε κατ” οίκον περιορισμό, όμως χθες το βράδυ ζήτησε φιλοξενία στην οικία του Γάλλου πρέσβη ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός.

«Επιβεβαιώνω, με έγκριση του προέδρου Καφάντο, ότι όντως βρίσκεται στην γαλλική κατοικία,» ήταν τα λόγια του πρέσβη Ζιλ Τιμπό σε ανάρτηση του στο Twitter.

Η

προεδρική φρουρά ανέλαβε στις 17 Σεπτεμβρίου την εξουσία με αρχηγό και πάλι τον πρώην επικεφαλής της στρατηγό Ζιλμπέρ Ντιεντερέ, ο οποίος ανέτρεψε τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας. Ο Ντιεντερέ, που ήταν ο πιο στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου Κομποαρέ που είχε ανατραπεί το 2014, ανέλαβε τώρα την εξουσία, ανατρέποντας την κυβέρνηση που είχε αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Στο πραξικόπημα έχει αντιδράσει η Γαλλία και οι άνθρωποι του Ντιεντερέ τονίζουν ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε τίμιες εκλογές και όχι σε εκλογές με αποκλεισμούς, όπως ήταν το σχέδιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Οι αντίπαλοι του Ντιεντερέ τον κατηγορούν ότι ενεργεί κατόπιν εντολών του Κομποαρέ, πράγμα που ο τελευταίος αρνείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα