Στη Βουλή οι πολιτικές ευθύνες ξεκαθαρίζει ο Βενιζέλος για το θέμα Μπαλτάκου

«Η Χρυσή Αυγή είναι μία εγκληματική συμμορία εν λειτουργία και εν δράσει» και είναι «Ακραία και αδιανόητη» η δράση του τέως ΓΓ της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διακαναλική συνέντευξή του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

δήλωσε ότι είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τη στάση του κ. Μπαλτάκου στο θέμα της Χρυσής Αυγής και πρόσθεσε ότι χαίρεται που ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε καθαρά «άρα ανέλαβε την ευθύνη παρακολούθησης και πολιτικής οριοθέτησης όλων των στελεχών».

«Θα πάμε και στη Βουλή να δούμε ποιος έχει πολιτικές ευθύνες» πρόσθεσε και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για κόμματα που υιοθετούν την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής.

«Θέμα εκλογών δεν υπάρχει, δεν το θέλει ο κόσμος», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι οι επερχόμενες εκλογές θα γίνουν σε τρία επίπεδα, «δημοτικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό», όπως είπε. Εις ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι η στρατηγική της εφόδου του Αλέξη Τσίπρα έχει αποτύχει.

Μάλιστα χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «συγκυριακό όχημα διαμαρτυρίας αυτών που ενοχλήθηκαν με το Μνημόνιο και τις περικοπές».

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη δήλωσή του για τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι «έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες» με το ΠΑΣΟΚ. Είναι «προφανώς πολιτικές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, ενώ σε ερώτηση εάν αιφνιδιάστηκε, απάντησε ότι «δεν αιφνιδιάζομαι με τίποτα πλέον».

Βενιζέλος: «Αστεία» τα περί αμφισβήτησής μου

«Αστεία τα όσα γράφονται» περί αμφισβήτησής του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές, είπε ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του www.protothema.gr. Ο κ. Βενιζέλος είπε πως αυτά τα σενάρια είναι «κατώτερα των περιστάσεων» και πρόσθεσε: «Λες και ήθελα να γίνω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ή υπουργός Οικονομικών υπό αυτές τις συνθήκες». Αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας το έργο τους στα υπουργεία της ευθύνης τους. «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε στο γάλα χωρίς Τσαυτάρη», ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Βενιζέλου που εξήρε επίσης τους χειρισμούς των κυρίων Χρυσοχοϊδη και Μανιάτη (μεταξύ άλλων) στα θέματα των αυτοκινητοδρόμων και της έρευνας για εντοπισμό υδρογονανθράκων αντιστοίχως.

«Δεν είναι ο ρόλος μου να είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τελεία. Αυτές είναι συζητήσεις άλλων εποχών, όταν δένανε τα σκυλιά με τα λουκάμισα και έραβαν αρχηγικά κοστούμια», τόνισε ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας σκληρό υπαινιγμό ενατίον του Γιώργου Παπανδρέου. «Προέρχομαι από την κοινωνία, από τον κόσμο της εργασίας και της διανόησης», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.

Σε σχέση με το αν υπάρξουν αλλαγές στην κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δυνητικά μπορούν πάντοτε να γίνουν αλλαγές και προσκάλεσε εκ νέου τη ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει στην κυβέρνηση. «Θέλουμε εθνική συστράτευση. Ποτέ δεν έχει πάψει η πρόσκλησή μας να επιστρέψει η ΔΗΜΑΡ. Και το ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε αν αυτοπροσδιορίζεται φιλοευρωπαϊκή και υπεύθυνη δύναμη», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στην εναρκτήρια εισήγησή του, ο Ευ. Βενιζέλος έστειλε το μήνυμα ότι «μπροστά στην Ελλάδα ανοίγει ο δρόμος της ανάπτυξης», σημειώνοντας πως «το λένε όλοι οι ξένοι» και παραπέμποντας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα