Ποτέ ξανά κούρεμα, ίσως νέο πακέτο προτείνει ο Σόιμπλε

Σε συνέντευξη του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε στη «Καθημερινή της Κυριακής» και λίγες μέρες πριν από την άφιξη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, μιλώντας για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας, παραδέχθηκε ότι ίσως ή χώρα του «δεν προσπάθησε να δείξει τη συμπάθειά του προς

τον ελληνικό λαό από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα» και επισήμανε ότι η χώρα μας θα έχει πιθανότατα επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων, ίσως δεχθεί και ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, αλλά δεν θα της ξαναγίνει κούρεμα χρέους.

Ο Βόλφανγκ Σόιμπλε υποσχέθηκε ότι η γερμανική ηγεσία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα και τόνισε ότι «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα ίδια ερωτήματα με τα οποία βρέθηκε ο κ. Παπανδρέου. Αν επιθυμεί κανείς παραμονή στην Ευρωζώνη θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες».

Στην ερώτηση για αναδιάρθρωση και κούρεμα μέσω της επιμήκυνσης αποπληρωμής και μείωσης επιτοκίων, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αφού ξεκαθαρίζει ότι απεχθάνεται στον όρο «κούρεμα» λέει:«'Ολοι έχουμε συμφέρον να τα καταφέρει η Ελλάδα σ΄αυτήν την πορεία. Η Ευρώπη είναι δυνατή μόνο όταν είναι όλοι δυνατοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα