Παραδοσιακοί μικρασιάτικοι και βαλκανικοί σκοποί με τους Ρομά στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Μια μουσική βραδιά γεμάτη παραδοσιακούς μικρασιάτικους και βαλκανικούς σκοπούς, αλλά και τη φλόγα των Ρομά μουσικών που θα πρωταγωνιστήσουν σε αυτήν, διοργανώνεται το απόγευμα του Σαββάτου στις 19.30, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας.

Η εκδήλωση, που στόχο της έχει να ανακαλέσει οικείους ήχους και να κινητοποιήσει τις μνήμες, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο όπου φιλοξενείται η περιοδική έκθεση Τάσσος Τριανταφύλλου, Ταυτότητες. Το Μπαλουκλή και οι Ρωμιοί

της Πόλης τον 19ο αιώνα.

Στη συναυλία παίρνουν μέρος οι Ρομά καλλιτέχνες Σάκης Καρακάσης (κανονάκι), Ελευθέριος Ματθαίου (ούτι και φωνή), Νικόλαος Ιωαννίδης (φωνή), Αθανάσιος Δημητρίου (βιολί), Αλέξης Βασιλείου (κρουστά), Δημήτρης Δημητρίου (κιθάρα) και Γιώργος Δημακόπουλος (πλήκτρα).

Η μουσική αυτή βραδιά πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Με τους Ρομά στο μουσείο», που έχει στόχο να προωθήσει την πρόσβαση Ρομά πληθυσμών στην πολιτιστική κληρονομιά, να τονώσει την ιστορική τους αυτογνωσία και να γνωστοποιήσει σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας χαρακτηριστικά της κοινότητας των Ελλήνων Ρομά, ανατρέποντας στερεότυπες αντιλήψεις που συχνά καταλήγουν σε ρατσιστική αντιμετώπιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα