Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ … χρυσοδάκτυλοι χρηματοκιβωτίων – 300.000 ευρώ η λεία τους

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι… χρυσοδάκτυλοι των χρηματοκιβωτίων έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας περίπου ένα χρόνο αφότου σήκωσαν από επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης δύο χρηματοκιβώτια με λεία 300.000 ευρώ!

Για τις κλοπές ταχτοποιήθηκαν ως δράστες τρείς ημεδαποί ηλικίας 47, 57 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι, αρχές Ιουνίου

του 2015, αφού εισήλθαν σε χώρους δύο εταιρειών, αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους, δύο χρηματοκιβώτια, τα οποία περιείχαν μεγάλα χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα έγγραφα, ενώ αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και από άλλα σημεία των εταιρειών.

Μεγάλη η λεία τους

Η συνολική λεία των δραστών, για την ακρίβεια, ανέρχεται σε 291.000 ευρώ, 30.000 δολάρια Η.Π.Α., χρυσές λίρες, κοσμήματα, επιταγές, μετοχές, τραπεζικά βιβλιάρια και έγγραφα των εταιρειών.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ακριβώς εποχή που οι τρεις σήκωναν τα χρηματοκιβώτια, άλλη μια… τριάδα διαρρηκτών χρηματοκιβωτίων, έπεφτε στα χέρια της αστυνομίας με κινηματογραφικό τρόπο.

Οι τρεις, ηλικίας 30, 32 και 33 ετών σήκωσαν χρηματοκιβώτιο από τουριστική επιχείρηση η οποία στεγάζεται στο Πανόραμα.

Οι δράστες, αφαίρεσαν από τουριστική επιχείρηση ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα και διέφυγαν με κλεμμένο όχημα.

Τους συνέλαβαν σε … ταράτσα

Κατά τη διαφυγή τους εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και σε σήμα στάσης που τους έγινε προκειμένου να ελεγχθούν, ανέπτυξαν ταχύτητα και κινήθηκαν σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τη σύλληψη, εμβόλισαν περιπολικό όχημα και στη συνέχεια αφού προσέκρουσαν σε μάντρα οικίας, εγκατέλειψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Ακολούθησαν αναζητήσεις, κατά τις οποίες τρείς εκ των δραστών εντοπίστηκαν ανεβασμένοι σε… ταράτσα στην Ηλιούπολη, όπου κατέφυγαν προκειμένου να αποφύγουν την επικείμενη σύλληψη.

Στην κατοχή τους και στο όχημα διαφυγής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματοκιβώτιο, διαρρηκτικά εργαλεία και ένας φορητός ασύρματος για τις ενδοσυνεννοήσεις τους.

Το άρθρο Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ … χρυσοδάκτυλοι χρηματοκιβωτίων – 300.000 ευρώ η λεία τους εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα