Στατιστικά στοιχεία υγειονομικών ελέγχων στο πρώτο δεκάμηνο του ‘12

Στα πλαίσια τακτικών και έκτακτων υγειονομικών ελέγχων, η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε Υγειονομικούς Ελέγχους για το διάστημα από 1/1/2012 μέχρι και 31/10/2012, σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, ανθυγιεινές εστίες κλπ ως εξής:

156 υγειονομικοί έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος για την έκδοση άδειας λειτουργίας.

922 υγειονομικοί έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου βεβαιώθηκαν 29 παραβάσεις και καταστράφηκαν 510 κιλά ακατάλληλων

τροφίμων.  

134 υγειονομικοί έλεγχοι σε ανθυγιεινές εστίες, όπου βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις.

Έγιναν 57 έλεγχοι σε σχολικά κυλικεία και διενέργησαν επιθεωρήσεις σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Χορηγήθηκαν 7 πιστοποιητικά εξαγωγής τροφίμων σε χώρες εντός και εκτός της Ε.Ε.

Πραγματοποιήθηκαν 76 δειγματοληψίες νερών:

α) πόσιμου             40      (χημική και μικροβιολογική ανάλυση)

β) θαλασσινού                  28      (μικροβιολογική ανάλυση)

γ) εμφιαλωμένου    04      (μικροβιολογική ανάλυση)

δ) κολυμβητικών δεξ.       04      (μικροβιολογική ανάλυση)

Χορηγήθηκαν 238 Πιστοποιητικά απαλλαγής μυοκτονίας πλοίων.

Πραγματοποιήθηκαν 18 επιτροπές για τον έλεγχο και την έκδοση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας Πτηνοτροφικών Εγκαταστάσεων και μονάδων μυδοκαλλιέργειες στις θαλάσσιες περιοχές Μεγάρων και Ν. Περάμου.

Πραγματοποιήθηκαν υγειονομικοί έλεγχοι σε οχήματα με μικτά κλιμάκια της Π.Ε.Δ.Α.

Πραγματοποιήθηκαν 35 απολυμάνσεις για την άδεια μεταφοράς οστών.

Τέλος στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών έγιναν συνολικά 156 εφαρμογές ψεκασμών στις περιοχές της Π.Ε. Δυτικής Αττικής. 

«Αποτελεί εξαρχής πάγια τακτική των υπηρεσιών της Π.Ε. Δυτικής Αττικής και παράλληλα  δέσμευση απέναντι στους πολίτες και το καταναλωτικό κοινό, ότι θα διενεργούνται τακτικοί, αλλά και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία. Οι αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές εργάζονται ακατάπαυστα, εφαρμόζουν και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τους νόμους και τις διατάξεις δίχως εξαιρέσεις. Κατά την προσεχή περίοδο, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι έλεγχοι θα ενταθούν ώστε να λειτουργήσουμε προληπτικά σε φαινόμενα που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταυρούλα Δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα