Κέρδη-ρεκόρ και νέα δρομολόγια για την easyjet

Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται η αεροπορική εταιρεία Easyjet, η οποία κατέγραψε κέρδη ρεκόρ, εξαιτίας της αύξησης του αριθμού επιβατών στις πτήσεις της, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία είδε φέτος τα κέρδη της, προ φόρων,

να καταγράφουν αύξηση κατά 28% (ανήλθαν σε 317 εκατ. λίρες) έως τις 30 Σεπτεμβρίου, παρά το έξτρα κόστος των 182 εκατ. λιρών για καύσιμα.

Η τέταρτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης φιλοξένησε 58 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 7%, ενώ ανακοίνωσε πως κέρδισε περίπου 7,5% περισσότερα χρήματα ανά άτομο, ανά κάθισμα, καθώς είχε περισσότερους επιβάτες σε πιο «κερδοφόρες» διαδρομές. Σημαντική αποδείχθηκε και η ιστοσελίδα της, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, προσθέτοντας πως η πρώτη τηλεοπτική διαφημιστική καμπάνια έχει επίσης συμβάλει στην αύξηση του αριθμού των επιβατών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Carolyn McCall, δήλωσε: «Αν και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να συμβούν απροσδόκητα γεγονότα που να επηρεάσουν προσωρινά τα οικονομικά αποτελέσματα, το διοικητικό συμβούλιο της Easyjet είναι πεπεισμένο ότι το επιχειρηματικό μοντέλο τής εταιρείας, η στρατηγική και οι άνθρωποί της, θα συνεχίσουν με την ίδια συνέπεια να δημιουργούν υψηλές αποδόσεις και ανάπτυξη για τους μετόχους».

Σκοπός της easyjet είναι να αυξήσει τον αριθμό των ιπτάμενων δρομολογίων της, προσθέτοντας την πτήση Μάντσεστερ-Μόσχα το επόμενο έτος, μετά από πρόσφατα ανακοίνωσε Gatwick του στη διαδρομή Μόσχα. Παράλληλα, θα ξεκινήσει νέες υπηρεσίες στην Πράγα (Τσεχία) και στη Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες από: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα