Σπάει τα ρεκόρ και τα νεύρα των αντιπάλων του ο Ολυμπιακός-Νίκη με 4-1 και στην Κομοτηνή

Με γκολ των Μανωλά, Κάμπελ, Σάμαρη και Σαβιόλα ο Ολυμπιακός κέρδισε 4-1 τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή για την 12η αγωνιστική της Super League ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του καλύτερου ξεκινήματος στο πρωτάθλημα που κατείχε η ομάδα του (η ομάδα του Μπούκοβι) από

τη σεζόν 1965-66. Ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα πραγματοποίησε ο Μιγκέλ Τόρες.

Την 11η νίκη του στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Ολυμπιακός, γράφει το sport.gr και συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του προς την κατάκτηση κι αυτού του πρωταθλήματος έχοντας για πρωταγωνιστή τον Σάμαρη με ένα γκολ και δύο ασίστ. Ο Μίτσελ άφησε αρκετούς βασικούς εκτός 11άδας λόγω Παρί Σεν Ζερμέν και οι ερυθρόλευκοι στο α' μέρος δυσκολεύτηκαν. Ο Μανωλάς άνοιξε το σκορ στο 21', αλλά ο Ιγκόρ ισοφάρισε στο 42', βάζοντας δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Στην επανάληψη όμως και έχοντας την τύχη στο πλευρό του ο Κάμπελ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στο 53' και ο Σάμαρης με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ καθάρισε το τρίποντο στο 58'. Οι πειραιώτες δεν φόρτσαραν σε κανένα σημείο, αλλά ο Σαβιόλα στο 88' έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Στο +9 από τον ΠΑΟΚ, που παίζει αύριο με τον Αρη, ο Ολυμπιακός, χωρίς νίκη για τέταρτο σερί ματς ο Πανθρακικός, που μένει στους 14 βαθμούς.

Σε χαμηλό τέμπο, με ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες, αλλά και δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα, ολοκληρώθηκε το α' μέρος στην Κομοτηνή. Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με έξι αλλαγές (συγκριτικά με το ματς με τον ΠΑΟΚ), θέλοντας να κρατήσει φρέσκους τους παίκτες του ενόψει Παρί, αλλά οι ερυθρόλευκοι έπεσαν πάνω στην καλοστημένη άμυνα του Πανθρακικού, που αγωνίστηκε με 3-6-1 και διπλή ζώνη άμυνας.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του καλή στιγμή. Από φάουλ του Σάμαρη ο Μανωλάς με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Κουτσόπουλο στο 21' και άνοιξε το σκορ. Παρά το προβάδισμά του ο πρωταθλητής δεν ανέβασε στροφές και οι γηπεδούχοι βγήκαν από το καβούκι τους, απειλώντας τον Ρομπέρτο. Ο Μπαϊκαρά στο 29' έχασε μεγάλη ευκαιρία σε κενή εστία (μετά από λάθος των Μπονγκ-Ρομπέρτο), αλλά ο Ιγκορ στο 42' δεν αστόχησε (ωραία συνεργασία με Κάσες-Τζανή) και ισοφάρισε.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μίτσελ έριξε στο παιχνίδι τον Κάμπελ κι αυτός δεν άργησε να τον δικαιώσει. Ο Βάις σέντραρε και ο Κάμπελ, που προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι προς τον Σαβιόλα, την έστειλε με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και αρκετή δόση τύχης (και λάθος υπολογισμό του Κουτσόπουλου) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 53'. Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στον Πανθρακικό να αντιδράσει και με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Σάμαρη, που στο 58' έγραψε το 3-1, καθάρισε το τρίποντο.

Η ομάδα του Μίτσελ είχε πλέον απλουστεύσει τα πράγματα και ουσιαστικά στη συνέχεια του αγώνα έκανε διαχείριση ενόψει Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Πανθρακικός δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε να μειώσει, αλλά ο Ρομπέρτο στο 70' είπε "όχι" στον Παπαγεωργίου. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του Πανθρακικού, ενώ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 84' για να κάνει το 4-1, αλλά ο Κουτσόπουλος απόκρουσε το τετ α τετ του Σάμαρη. Ο Σάμαρης ωστόσο πήρε το αίμα του πίσω, βγάζοντας τετ α τετ τον Σαβιόλα, ο οποίος στο 88' δεν αστόχησε και έγραψε το τελικό αποτέλεσμα.

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Κουτσόπουλος, Σαρακατσάνος, Παπαγεωργίου, Ζος, Χρήστου, Ντιόγκο, Τριανταφύλλου (84’ Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Κάσες (67’ Ζεκίνια), Τζάνης, Ίγκορ (93’ Ζδράβος).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μπονγκ, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (75’ Τόρες), Σάμαρης, Εντιγκά, Βάις (62’ Μασάντο), Φουστέρ, Τσόρι (46’ Κάμπελ), Σαβιόλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα