Πυρ και μανία ο Ερντογάν για την απέλαση του τούρκου πρεσβευτή

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την απέλαση του τούρκου πρεσβευτή από την Αίγυπτο, δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να σεβαστεί «ποτέ» τους κυβερνώντες που τοποθέτησε ο αιγυπτιακός στρατός, δίνοντας την στάση που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του, η οποία έχει αναδειχθεί σε έναν από τους δριμύτερους επικριτές στον κόσμο της ανατροπής του Μόρσι, χαρακτηρίζοντας την ένα "ανεπίτρεπτο πραξικόπημα".

«Δεν

πρόκειται να σεβαστώ ποτέ εκείνους που ανήλθαν στην εξουσία με πραξικόπημα», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους. «Δεν σεβόμαστε ποτέ εκείνους που δεν σέβονται τα κυρίαρχα δικαιώματα των λαών», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα η Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην απέλαση του πρεσβευτή της Τουρκίας στο Κάιρο στον απόηχο δηλώσεων του Ερντογάν ότι «η αιγυπτιακή κυβέρνηση καταπιέζει τους ισλαμιστές».

Η Άγκυρα απάντησε κηρύσσοντας τον πρεσβευτή της Αιγύπτου στην Τουρκία «ανεπιθύμητο πρόσωπο».

Και οι δύο χώρες θα εκπροσωπούνται στην πρωτεύουσα η μία της άλλης σε επίπεδο επιτετραμμένου, ουσιαστικά ο δεύτερος στην ιεραρχία της πρεσβείας.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα του Μόρσι, η οποία πραγματοποιεί διαδηλώσεις με αίτημα την επαναφορά του στην εξουσία, έχει στενούς δεσμούς με το κόμμα του τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα