Εν αναμονή για λύση στο Πανεπιστήμιο

Με μια σειρά αιτήματα που έθεσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών στον υπουργό Παιδείας το απόγευμα του Σαββάτου, ολοκληρώθηκε η συνάντηση των δύο ανδρών και μένει να δούμε τι στάση και τις απαντήσεις θα δώσει ο κ. Αρβανιτόπουλος για να μπορέσει να ανοίξει το Ίδρυμα μετά από δυόμιση μήνες απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων του.

Δυόμιση ώρες κράτησε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του πρύτανη του Πανεπιστημίου

Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη κατά την οποία ο πρύτανης έθεσε γραπτώς μια σειρά από αιτήματα στον υπουργό Παιδείας.

Μεταξύ αυτών το να δείξει επιείκεια η Πολιτεία και να μην θέσει σε αργία τους 172 υπαλλήλους που δεν απογράφηκαν πρόσφατα μετά την σχετική έκκληση που έλαβαν από το υπουργείο Παιδείας, αλλά να μην χάσουν τελικά την δουλειά τους διοικητικοί υπάλληλοι που μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις στο εσωτερικό του πανεπιστημίου.

Ο υπουργός Παιδείας από την πλευρά του δεν απάντησε στα αιτήματα αυτά, αλλά δήλωσε ότι θα τα μελετήσει.

«Το πανεπιστήμιο Αθηνών διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του» δήλωσε ο κ. Πελεγρίνης βγαίνοντας από το γραφείο του υπουργού Παιδείας.

«Το μείζον πρόβλημα είναι να λειτουργήσει. Κλήθηκα από τον υπουργό Παιδείας και συζητήσαμε τα προβλήματα που προέκυψαν. πρέπει να διορθωθούν τα λάθη στις λίστες για την διαθεσιμότητα» πρόσθεσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών.

«Αναμένω απαντήσεις. Θα θέσω όσα συζητήσαμε στα αρμόδια όργανα του πανεπιστημίου. Βούληση του υπουργού και δική μου είναι να ανοίξει το πανεπιστήμιο» πρόσθεσε. Σε ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις που διατηρεί με την ηγεσία του υπουργείου, ο κ. Πελεγρίνης απάντησε: «Ποτέ δεν ήταν κακό το κλίμα ανάμεσα σ εμένα και τον υπουργό Παιδείας».

Το βράδυ του Σαββάτου στο υπουργείο Παιδείας έφτασε για να συναντηθεί με τον κ. Αρβανιτόπουλο ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Σ. Σιμόπουλος. Οι διαβουλεύσεις στο υπουργείο θα συνεχιστούν και την Κυριακή.

Γίνεται συνεχής προσπάθεια για εκτόνωση στα Πανεπιστήμια ενώ την ίδια ώρα σε συμβολική αναστολή, της διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων την ερχόμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, αποφάσισε η έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ιδρύματος,

Keywords
Τυχαία Θέματα