Σήμερα απολογείται ο Καπελέρης, αναβολή για την Τετάρτη πήρε ο Διώτης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη το πρωί πήρε ο πρώην επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Ιωάννης Διώτης για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ. Ο κ. Διώτης ζήτησε και έλαβε προθεσμία λόγω κωλύματος των συνηγόρων του και θα δώσει αύριο εξηγήσεις στους ανακριτές που ερευνούν της αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Σήμερα θα περάσει την πόρτα του γραφείου των ανακριτών Χρ. Παπακώστα και Δημ. Καβαλάρη ο επίσης πρώην επικεφαλής του Σώματος Ιωάννης Καπελέρης.

Οι δυο άνδρες κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου σε σχέση με τους χειρισμούς τους στη λίστα Λαγκάρντ. Ο Ιωάννης Διώτης βαρύνεται, επιπλέον, και με την κατηγορία της νόθευσης εγγράφου.

Να σημειωθεί ότι το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τα συγγενικά του πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων, σύμφωνα με την κατηγορία, «αφαιρέθηκαν» από την επίμαχη λίστα, βρίσκεται στον Άρειο Πάγο. Ο εισαγγελέας πρότεινε την παραπομπή του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο αλλά το τελευταίο λόγο έχει το δικαστικό συμβούλιο το οποίο αναμένεται να αποφανθεί.

Το άρθρο Σήμερα απολογείται ο Καπελέρης, αναβολή για την Τετάρτη πήρε ο Διώτης εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα