Ξίφος 3.000 ετών ανακάλυψε ένα αγόρι στην Κίνα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μια εντελώς τυχαία ανακάλυψη έφερε στο φώς ένα χάλκινο ξίφος 3.000 ετών. Συγκεκριμένα, ένα αγόρι πάνω στο παιχνίδι του ανακάλυψε σε ποτάμι κοντά στο σπίτι του, στην επαρχία Γιάνκσου το μεγάλης αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας.

Ο Γιανκ Γιούνξι άγγιξε την άκρη του σκουριασμένου όπλου όταν πήγε να πλύνει τα χέρια του στον ποταμό Λάοζχουλίν. Το αγόρι τράβηξε από τη λάσπη το σπαθί και το πήγε στο σπίτι του. Οι γονείς του υποψιάστηκαν ότι επρόκειτο για αρχαίο όπλο και το παρέδωσαν στις τοπικές αρχές.

Τελικά και με βάση το υλικό, το μέγεθος

και το σχήμα του, οι επιστήμονες αποφάνθηκαν ότι πρόκειται για ένα ξίφος σχεδόν 3000 ετών, το οποίο ανήκει είτε στη δυναστεία Σάνγκ είτε στη Χου. Και οι δύο χρονολογούνται στην αρχή του κινέζικου πολιτισμού .

Μετά το σημαντικότατο εύρημα, οι αρχές σχεδιάζουν τώρα μια σημαντική αρχαιολογική ανασκαφή στο ποτάμι, κάποτε μέρος ενός συστήματος της αρχαίας οδούς που αναπτυσσόταν στο σημερινό Μεγάλο Κανάλι.

Το άρθρο Ξίφος 3.000 ετών ανακάλυψε ένα αγόρι στην Κίνα εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα