Διάσημοι “κονταρομαχούν” για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Λίγες ημέρες απέμειναν για το δημοψήφισμα (18\9) που θέτει στους Σκωτσέζους πολίτες το δίλλημα της επιλογής της ανεξαρτησίας ή όχι από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η μάχη, όπως φαίνεται, θα γίνει ψήφο με ψήφο και σε αυτό το θέμα έχουν εμπλακεί και διάσημοι Σκωτσέζοι όπως ο Σον Κόνερι, ο Ροντ Στιούαρτ, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον , η Σούζαν Μπόιλ, ο Μπράιαν Κόξ και αρκετοί άλλοι.

Τα δύο στρατόπεδα, αυτό των υποστηρικτών

της ανεξαρτησίας και αυτό της παραμονής στη Βρετανία, έχουν τους δικούς τους διάσημους υποστηρικτές. Από την μία ο ηθοποιός Σον Κόνερι είναι θερμός υποστηρικτής μιας Σκωτίας ανεξάρτητης, ενώ ο τραγουδιστής Ροντ Στιούαρτ όχι μόνο έχει εκφραστεί κατά του ενδεχόμενου της ανεξαρτησίας αλλά είχε δηλώσει και σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει ταχθεί φανατικά κατά της ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας, προσφέροντας μάλιστα και ένα εκατομμύριο λίρες στην εκστρατεία εναντίον του ενδεχόμενου αυτού. Η συγγραφέας, αν και μένει στο Εδιμβούργο, δήλωσε ότι φοβάται το μέλλον μιας ανεξάρτητης Σκωτίας σε ένα παγκοσμιοποιημένο κόσμο, τονίζοντας ότι είναι πάρα πολλές οι πιέσεις που θα δεχθεί.

Ο Σκωτσέζος ηθοποιός Μπράιαν Κοξ έχει ταχθεί υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας. «Η πολιτιστική μου κληρονομιά είναι τόσο σημαντική για εμένα όσο όλα τα άλλα» δήλωσε στο BBC.

Ο πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τάσσεται κατά της απόσχισης. «Οι Σκωτσέζοι που ζούμε εκτός Σκωτίας έχουμε φωνή και νοιαζόμαστε βαθιά για τη χώρα μας», έχει υπογραμμίσει.

Η τραγουδίστρια Σούζαν Μπόιλ, η οποία έγινε γνωστή από το σόου «Βρετανία Εχεις Ταλέντο», θα ψηφίσει κατά της ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας. «Είμαι πατριώτισσα Σκωτσέζα, υπερήφανη για την κληρονομιά μου και τη χώρα μου. Δεν είμαι όμως εθνικίστρια», έχει δηλώσει στην εφημερίδα Scottish Sun.

Το άρθρο Διάσημοι “κονταρομαχούν” για την ανεξαρτησία της Σκωτίας εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα