Το «σωματίδιο του Θεού» θα μπορούσε να καταστρέψει το σύμπαν

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την καταστροφή του σύμπαντος θα μπορούσε δυνιτικά να προκαλέσει το «σωματίδιο του Θεού», το οποίο ανακάλυψαν οι επιστήμονες Φρανσουά Ένγκλερτ και Πίτερ Χιγκς και για την οποία βραβεύτηκαν την περασμένη χρονιά με το Νόμπελ Φυσικής. Την άποψη αυτή εξέφρασε ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες, ο θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος, Στίβεν Χώκινγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Sunday Times».

Σε πολύ υψηλά επίπεδα ενέργειας, το «μποζόνιο Χιγκς», όπως είναι αλλιώς

γνωστό το «σωματίδιο του Θεού», θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση του χώρου και του χρόνου, «χωρίς ο άνθρωπος να προλάβει να το καταλάβει», είπε χαρακτηριστικά ο Στίβεν Χώκινγκ

Το «σωματίδιο του Θεού», που δίνει το σχήμα και το μέγεθος σε οτιδήποτε υπάρχει, θα μπορούσε να προκαλέσει μια «καταστροφική καθυστέρηση κενού», αν οι επιστήμονες το έθεταν υπό συνθήκες ακραίας πίεσης.

Μια καταστροφή σαν κι αυτή είναι απίθανο να συμβεί προς το παρόν, καθώς οι επιστήμονες δεν έχουν στη διάθεσή τους έναν επιταχυντή σωματιδίων τόσο μεγάλο, με τη βοήθεια του οποίου να μπορούσε να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο πείραμα.

Ο Στίβεν Χώκινγκ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, αναφέρει τις σκέψεις του σχετικά με το «μποζόνιο Χιγκς» στον πρόλογο ενός νέου βιβλίου με τίτλο «Starmus», το οποίο αποτελεί μια συλλογή από διαλέξεις από επιστήμονες και αστρονόμους, όπως οι Νηλ Άρμστρονγκ, Μπουζ Όλντριν και ο πρώην κιθαρίστας του πασίγνωστου συγκροτήματος Queen, Μπράιαν Μέι.

Το άρθρο Το «σωματίδιο του Θεού» θα μπορούσε να καταστρέψει το σύμπαν εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα