Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Υμηττό, Μαλακάσα, Νεάπολη – Παραμένει η κατάσταση επιφυλακής σε όλη τη χώρα

Καλύτερα είναι τα πράγματα σήμερα το πρωί στα μέτωπα των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα μας χθες, καθώς σε ύφεση βρίσκονται οι μεγάλες πυρκαγιές στον Υμηττό, τη Μαλακάσα, τη Νεάπολη Λακωνίας, τη Νέα Αρτάκη Ευβοίας και το Σπαθοβούνι Κορινθίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε όλα τα σημεία παρέμειναν όλη τη νύχτα πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες έδωσαν μάχη με τις φλόγες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πέταξαν και πάλι τα εναέρια μέσα για να σβήσουν

όποιες μικροεστίες έκαιγαν ακόμα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιθανές αναζωπυρώσεις.

Η κατάσταση σε όλη την επικράτεια ήταν μια κατάσταση συναγερμού και εξακολουθεί να είναι καθώς υπάρχουν συνολικά 79 πυρκαγιές, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή Ατσίτσα της Σκύρου, καίγοντας περιοχή με χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες έχουν αποσυρθεί από άλλα σημεία.

H πυρκαγιά κατευθύνεται προς τη θάλασσα και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 17 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, τρεις υδροφόρες ΟΤΑ, καθώς και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Οι οδηγίες από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας και την ΕΜΥ επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ υψηλός και σήμερα Σάββατο,καθώς συνεχίζονται οι ισχυροί άνεμοι.

Όσον αφορά τη Νεάπολη της Λακωνίας οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις δεκάδες εστίας φωτιάς που υπήρχαν και κατάφεραν να περιορίσουν την έκτασή της και να την θέσουν υπό έλεγχο, ενώ τα μέτωπα σε Σπαθοβούνι Κορινθίας και Ίρια Αργολίδας βρίσκονται σε ύφεση, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα