«Κόκκινος συναγερμός» στις ΗΠΑ μετά την φονική επίθεση στο Τενεσί

Η χθεσινή ένοπλη επίθεση στην πόλη Τσατανούγκα του Τενεσί, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις πεζοναύτες και ο ίδιος ο δράστης, έχει σημάνει «κόκκινο συναγερμό» στις ΗΠΑ. Τα μέτρα ασφαλείας ήδη είναι αυξημένα και όλα τα προβλεπόμενα από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ληφθεί.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε χθες ότι ταυτοποίησε τους τέσσερις νεκρούς, των οποίων τα ονόματα θα ανακοινωθούν αφού πρώτα ενημερωθούν οι συγγενείς τους. Οι τέσσερις πεζοναύτες σκοτώθηκαν από πυρά σε ένα κέντρο εφοδιασμού

του Πολεμικού Ναυτικού στην πόλη, ενώ ο τραυματίας πεζοναύτης χτυπήθηκε από πυρά σε κέντρο νεοσύλλεκτων του στρατού σε κοντινή απόσταση.

Οι αμερικανικές αρχές, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας συνεργάζονται στις έρευνες με το FBI, το οποίο ταυτοποίησε τον δράστη ως Μοχάμεντ Γιούσεφ Αμπντουλαζίζ, 24 ετών, για να διαπιστωθεί αν είχε εμπνευστεί από κάποια τρομοκρατική οργάνωση όπως το Ισλαμικό Κράτος. Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, το περιστατικό διερευνάται ως μια «πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας».

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ χαρακτήρισε την επίθεση «παράλογη πράξη βίας» και «απεχθές έγκλημα», και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα