Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Λακωνία- 17 σπίτια κάηκαν…

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στο πύρινο «μέτωπο» της Λακωνίας, στη φωτιά, που καίει από τις 03:45 τα ξημερώματα, σε αγροτοδασική έκταση στο Φαρακλό Λακωνίας, πάνω από τη Νεάπολη.

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καίγοντας δασική έκταση. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Mega, ήδη 17 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά ή έχουν καεί στη Νεάπολη.

Ήδη η τροχαία εμποδίζει την κυκλοφορία των οχημάτων από και προς

τη Νεάπολη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί και σε άλλα σημεία της νότιας Λακωνίας, καθώς και στα Κύθηρα εξαιτίας της ζημιάς που έχουν υποστεί οι πυλώνες μεταφοράς ρεύματος.

Το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι εκκενώθηκε και το Κέντρο Υγείας της Νεάπολης. To προσωπικό μεταφέρθηκε στο γηροκομείο Νεάπολης.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το νοσοκομείο της Σπάρτης, όπου και προσέρχονται ασθενείς με συμπτώματα δύσπνοιας εξ’ αιτίας του καπνού.

Το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί πέραν του δύσβατου σημείου που καίει η φωτιά, πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Παράλληλα, πριν από λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο της Δημοτικής Ενότητας Βοιών του δήμου Μονεμβασιάς, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, του δημάρχου Μονεμβασιάς Ηρακλή Τριχείλη και υπηρεσιακών παραγόντων. Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δεν έχει καταφέρει να φτάσει ακόμα στη Νεάπολη. Στη θέση του συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Τζ.Φιλιππάκος.

Μεγάλη η πυρκαγιά και στη Μαλακάσα-Εκκενώνονται τρεις παιδικές κατασκηνώσεις

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε στη Μαλακάσα και ειδικότερα στο 43ο χλμ., στο ρεύμα προς Ωρωπό. Αυτή την ώρα εκκενώνονται τρεις παιδικές κατασκηνώσεις, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, για προληπτικούς λόγους.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν τριάντα πυροσβέστες με δέκα οχήματα, δεκαμελές πεζοπόρο τμήμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Σημειωτέον, πως τα πύρινα μέτωπα έχουν φτάσει τα 49 από το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα