Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κατέθεσαν εξώδικη διαμαρτυρία με την οποία καθιστούν γνωστό ότι από σήμερα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας με κύρια αιτία την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που κατέθεσαν το εξώδικο, μόνο το 10% των γιατρών που είναι συμβεβλημένο με τον οργανισμό έχει εξοφληθεί τις οφειλές του Μαρτίου.

Ειδικότερα οι γιατροί επισημαίνουν :

•Σε σύνολο 3.200 υποβολών επισκέψεων για τις 1.700 επισκέψεις, διαπιστώνεται

αδυναμία ταυτοποίησης και συσχέτισης, του ψηφιοποιημένου φυσικού παραπεμπτικού με το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό στο e-dapy,

που αφορούν σε :

•480 υποβολές διαγνωστικών εργαστηρίων,

•130 υποβολές ιατρικών πράξεων κατηγορίας Α (καρδιολογία, γαστρεντερολογία, νευρολογία, γυναικολογία και φυσιατρική),

•115 υποβολές ιατρικών πράξεων κατηγορίας Β (πνευμονολογία, ΩΡΛ, οφθαλμολογία, κ.λπ).

Επιπλέον σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι γιατροί δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των παλαιών οφειλών του οργανισμού προς τους γιατρούς που αφορούν στην περίοδο του 2010, και οι οποίες υπολογίζονται σωρευτικά στα 450 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο στην σχετική ανακοίνωση των γιατρών που απευθύνεται προς τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκο τονίζεται : «δεν αρμόζει σε επαγγελματίες επιστήμονες υγείας να καταλήξουν στη φυλακή για ‘πλασματικά’ χρέη, κάνουμε έκκληση για τις δικές σας άμεσες ενέργειες με την ιδιότητα του προέδρου του ΠΙΣ, αλλά και της θέσης σας ως μέλος στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ».

Το άρθρο Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα