Κομοτηνή: Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά

12:12 1/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην τελική ευθεία για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκεται η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ροδόπης κα Μαίρη Κοσμίδου με τους συνεργάτες της. «Κάνουμε μια προσπάθεια να αποτυπώσουμε, όσο το δυνατόν πιο εύστοχα, τα κενά που θα έχουμε στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας περιμένοντας κάποιες αποσπάσεις καινούργιες με τη δεύτερη φάση. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να φύγουν εκπαιδευτικοί

οι οποίοι έχουν οργανική θέση στο Νομό και να έρθουν άλλοι από άλλους Νομούς» δηλώνει η κα Κοσμίδου. Παράλληλα, σημειώνει ότι με βάση τις μέχρι τώρα εγγραφές- επιλογές των μαθητών γίνεται προσπάθεια να εκπονηθεί ένα πλάνο για το πόσες ειδικότητες, πόσες ώρες πλεονάζουν ή σημειώνεται έλλειμμα. Στις 15 Σεπτεμβρίου η εικόνα θα έχει αποτυπωθεί πλήρως σε σχέση με το έμψυχο δυναμικό των σχολείων και τα τμήματα που δημιουργούνται.

Όσον αφορά στη σχολική ύλη τα βιβλία του Γυμνασίου μοιράζονται αυτή τη στιγμή, ενώ τα βιβλία των Γενικών Λυκείων έχουν ήδη διανεμηθεί. «Με τον αγιασμό οι μαθητές μας θα παραλάβουν και τα βιβλία τους. Έτσι, την πρώτη ημέρα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι γι αυτό» δηλώνει η κα Κοσμίδου σημειώνοντας ότι είναι σε αναμονή για να μάθουν το χρονοδιάγραμμα διανομής των βιβλίων για τα επαγγελματικά λύκεια.

Καλύτερο ξεκίνημα σε σχέση με το περσινό; ρωτάμε την κα Κοσμίδου για να απαντήσει ότι υπάρχει η ελπίδα σε σχέση με τα κενά που θα προκύψουν η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη από την περσινή. «Μένει να το δούμε» δηλώνει σημειώνοντας ότι είναι υπόθεση όλων μας. «Κάθε οικοδόμημα είναι στέρεο όταν έχει καλές βάσεις» δηλώνει η κα Κοσμίδου ερωτηθείσα για τις αλλαγές που συζητιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης τονίζοντας ότι το δημοτικό σχολείο έχει πολύ σημαντικό ρόλο, όπως και το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Ρόλο σημαντικό παίζουν και οι γονείς οι οποίοι δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον θα πρέπει να στηρίξουν το έργο που γίνεται στην εκπαίδευση. «Όταν ο μαθητής διδαχθεί ορθά, θα αποδώσει και ορθά με βάση το σύστημα που θα κληθεί να εξεταστεί. Οι μαθητές στην Ελλάδα φτάνουν με πολλά εφόδια στην Τριτοβάθμια, εκεί θα πρέπει να δουν οι αρμόδιοι τι θα κάνουν για να έχουμε φοιτητές που θα τελειώνουν στην ώρα τους, σωστοί επιστήμονες και επαγγελματίες στο είδος τους».
Φώτο:Μαίρη Κοσμίδου, προϊσταμένη της Δ/Ε Ροδόπης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα