«Καυστικός» ο διεθνής τύπος για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο διεθνής τύπος αντιμετωπίζει με σκωπτική και καυστική διάθεση το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η γερμανική εφημερίδα “Tagespiegel», θέτει το ερώτημα αν αυτή η κίνηση του Πρωθυπουργού θα οδηγήσει στο τέλος της διαπλοκής, ενώ η αυστριακή «Wiener Zeitung» χαρακτηρίζει τον διαγωνισμό ως το «ξεπούλημα» της ιδιωτικής τηλεόρασης, όπου όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετικό άρθρο , οκτώ πλούσιοι υποψήφιοι μονομαχούν για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες , ενώ κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει κρυφή συνεννόηση μεταξύ

των υποψηφίων, ενώ όπως σκωπτικά αναφέρει : «Στην Αθήνα θυμούνται με δυσφορία πως αναθέτονταν παλαιότερα δημόσια έργα. Οι μεγαλοεργολάβοι είχαν συνάντηση την μέρα της ανάθεσης των έργων σε καφέ απέναντι από το αρμόδιο υπουργείο και είναι πολύ πιθανό ότι δεν μιλούσαν μόνο για τον καιρό»

Ενώ η εφημερίδα «Tageszeitung» σημειώνει σε άρθρο της που έχει τίτλο » Το τέλος της διαπλοκής» πως τα ελληνικά κανάλια λάμβαναν τραπεζικά δάνεια χωρίς εγγυήσεις, επισημαίνοντας πως συνολικά οι ιδιοκτήτες των καναλιών έλαβαν 1 δισ. ευρώ σε δανεισμό, υποστηρίζοντας πολιτικά τα κόμματα, που η εφημερίδα «χαρακτηρίζει ως υπεύθυνα για το ότι έφτασε η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού».

Ενώ συνεχίζει υποστηρίζοντας πως κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι πρέπει να μπει επιτέλους τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, ενώ χαρακτηρίζει την δημοπρασία για τις άδειες ως «τομή πολιτικά και οικονομικά». Ενώ καταλήγει τονίζοντας πως δεν αρκούν οι «καλές προθέσεις» του Τσίπρα για να χτυπηθεί η διαπλοκή. Χρειάζεται και πολιτική βούληση. Αν υπάρχει πολιτική βούληση «υπάρχει και τρόπος» επισημαίνεται από την εφημερίδα.

Το άρθρο «Καυστικός» ο διεθνής τύπος για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα