Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών η σύγκρουση για τον προϋπολογισμό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πολιτική αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει σήμερα το απόγευμα με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού. Η ονομαστική ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2017 εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί περίπου τις 10 το βράδυ.

«Είναι στην

απόλυτη ευχέρεια της ελληνικής κυβέρνησης να κατανείμει τις δαπάνες της κατά τον τρόπο τον οποίο θεωρεί εκείνη πιο αποτελεσματικό και ορθό κοινωνικά, αρκεί να επιτυγχάνεται ο συμφωνημένος στόχος. Η Ελλάδα δεν είναι αποικία» επανέλαβαν την Παρασκευή κυβερνητικοί κύκλοι, στον απόηχο παρεμφερών δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου. Οι εκπρόσωποι των δανειστών, πάντως έκαναν ξεκάθαρο χθες ότι διαφωνούν με την παραπάνω θέση.

Εξάλλου μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε μεταξύ άλλων πως οι πολιτικές της περιόδου 2010-2014 ήταν αντίθετες με θεμελιώδεις αρχές του νομικού μας πολιτισμού και παράλληλα δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι απόλυτα αντίθετη στις ομαδικές απολύσεις που το ΔΝΤ προτείνει.

Πάντως, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που διακινούνταν το τελευταίο διάστημα περί απαίτησης του ΔΝΤ περί προκαταβολικής ψήφισης μέτρων ύψους 4,5 δισεκ. ευρώ εδώ και τώρα για το 2019.

Το άρθρο Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών η σύγκρουση για τον προϋπολογισμό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα