Έληξε η απεργία της ΠΝΟ – Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι ναυτεργάτες αποφάσισαν σήμερα το πρωί να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους. Χθες σημειώθηκαν άλλωστε σοβαρά επεισόδια με εξαγριωμένους αγρότες.

Έτσι, σύμφωνα με την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας έληξε από το πρωί του Σαββάτου η απεργία της ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία). Ήδη είναι έτοιμα να φορτωθούν και να αναχωρήσουν για Πειραιά

110 φορτηγά από την Κρήτη.

«Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία, αναστέλλουμε την απεργία και βλέπουμε αργότερα τι θα γίνει» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς με δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι κανένα πρόβλημα των ναυτικών δεν επιλύθηκε από την κυβέρνηση.

«Πρυτάνευσε η λογική επιτέλους μετά από διάλογο δέκα ημερών» υποστήριξε από τη μεριά του ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής με δηλώσεις του λίγο μετά την αναστολή της απεργίας επίσης στον Γιώργο Αυτιά.

«Ικανοποιήσαμε πλήρως τα αιτήματα των ναυτικών» δήλωσε δε, διαψεύδοντας τον Γ. Χαλά. «Δεν υπάρχει θέμα (αύξησης της) φορολόγησης για τους ναυτικούς», επέμεινε ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος την Παρασκευή είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των ναυτικών.

Το πλοίο της Mare di Levante εκτέλεσε στις 5:30 ένα δρομολόγιο στη γραμμή Ζάκυνθος-Κυλλήνη μεταφέροντας 328 επιβάτες, 88 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και 33 φορτηγά με ευπαθή προϊόντα, ενώ στην επιστροφή (7:15) επιβιβάστηκαν 250 επιβάτες, 67 επιβατικά αυτοκίνητα και 24 φορτηγά.

Το άρθρο Έληξε η απεργία της ΠΝΟ – Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα