Τούρκος στρατιωτικός: «Δραπετεύσαμε στην Ελλάδα γιατί νομίσαμε θα μας βοηθήσει»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι στρατιωτικοί που πρόκειται να εκδοθούν από την Ελλάδα στην αυστηρή Τουρκία, γιατί όπως δήλωσε ένας εξ’ αυτών, φοβούνται για τη ζωή τους. Η έξαλλη συμπεριφορά του Ερντογάν μετά το πραξικόπημα, προκαλεί τρόμο σε όσους αντιστάθηκαν στην εξουσία του σουλτάνου, που η επιστροφή τους στην Άγκυρα μοιάζει σαν τον χειρότερο εφιάλτη.Σήμερα Σάββατο, ο Φεριντούν Τσομπάν, ένας από τους τρεις στρατιωτικούς που δραπέτευσαν στην Ελλάδα
και τώρα πρέπει να εκδοθούν, έδωσε συνέντευξη στο γερμανικό περιδικό Der Spiegel και μίλησε για τον φόβο του, αλλά και την πεποίθηση του πως δεν έχει κάνει τίποτα το εγκληματικό.Ερωτώμενος αν σοκαρίστηκε από την απόφαση του δικαστηρίου (σσ. Συμβούλιο Εφετών Αθηνών), ο 36χρονος στρατιωτικός απάντησε πως σίγουρα αιφνιδιάστηκε και «ήταν όλοι τους εμβρόντητοι«. Εξήγησε μάλιστα στη συνέχεια τι ήταν αυτό που τους εντυπωσίασε: «Την ίδια εβδομάδα άλλοι δικαστές του ίδιου δικαστηρίου είχαν απορρίψει το αίτημα έκδοσης στην Τουρκία των υπολοίπων πέντε της ομάδας μας».Ο Φεριντούν Τσομπάν, δεν έκρυψε ούτε τις φοβίες του, ούτε την απογοήτευση του που βρέθηκε σε μία χώρα η οποία τον στέλνει πάλι πίσω στην Άγκυρα, που έχει δείξει ότι δεν υπολογίζει ανθρώπινες ζωές και δικαιώματα: «Φοβόμαστε επίσης ότι στην Τουρκία θα καταπατηθούν τα δικαιώματα και η αξιοπρέπειά μας. Θα πρέπει να το αντιληφθούν αυτό η Γερμανία, η Ελλάδα και όλοι οι άλλοι στην Ευρώπη. Δραπετεύσαμε στη χώρα-μέλος της ΕΕ, Ελλάδα, επειδή σκεφθήκαμε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μας προστατεύσει».Όσο για το πραξικόπημα που ταρακούνησε ολόκληρη την Ε.Ε. κι έφερε τη ρήξη στις σχέσεις Τουρκίας- Βερολίνου, ο δημοσιογράφος δεν θα μπορούσε να μην ρωτήσει τον 36ρονο αν θεωρεί ένοχη κάποια πράξη του.Ο Τσομπάν απαντά σίγουρος πως υπηρέτησε με αξιοπρέπεια τη χώρα του και το αξίωμα του, ενώ δεν αναμείχθηκε στο αποτυχημένο πραξικόπημα: «Δεν κάναμε τίποτα λάθος. Δεν κάναμε τίποτα παράνομο. Όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση, αλλά σε όλη μας τη ζωή και τη σταδιοδρομία μας ως αξιωματικοί. Είπαμε στο δικαστήριο ότι είμαστε μια ομάδα διάσωσης. Κατά τη διάρκεια των ταραχών φύγαμε επειδή φοβηθήκαμε. Ουδεμία σχέση είχαμε με το πραξικόπημα».

Το άρθρο Τούρκος στρατιωτικός: «Δραπετεύσαμε στην Ελλάδα γιατί νομίσαμε θα μας βοηθήσει» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα