Σχέδιο για διόδια στις πύλες εισόδου της χώρας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την λειτουργία διοδίων στις πύλες εισόδου της χώρας στα σύνορα προανήγγειλε κατ’ ουσίαν ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης.

Εξάλλου από χθες το πρωί ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά ο νέος σταθμός διοδίων του Προμαχώνα και ο Α. Αντωνούδης, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» τόνισε: «Είναι κάτι το οποίο το οφείλουμε στη χώρα. Δεν μπορεί όλη η Ευρώπη να χρησιμοποιεί τα δίκτυά μας -τα οποία τα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός – και να μην πληρώνει κανένας τίποτα. Άρα στις εισόδους της χώρας θεωρούμε δεδομένο

ότι τα επόμενα χρόνια- όχι άμεσα, τους επόμενους μήνες- θα μπουν διόδια. Όπως στην Ιεροπηγή (Καστοριάς), στους Ευζώνους και στη Μέστη (Αλεξανδρούπολης)».

Νέα διόδια και στην Εγνατία

Σχετικά με τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσας – Αλεξανδρούπολης, ο Α. Αντωνούδης είπε πως γίνεται προσπάθεια να καθιερωθεί αναλογικότερη χρέωση, ωστόσο, όπως αποκάλυψε μέσα στο 2017 θα λειτουργήσουν νέα διόδια στον εν λόγω άξονα.

Δωρεάν διελεύσεις για τους κατοίκους του Προμαχώνα

Πάντως, λόγω της λειτουργίας νέων διοδίων στο Προμαχώνα τα αρμόδια υπουργεία αποφάσισαν να δοθεί κάρτα 20 ελεύθερων διελεύσεων το μήνα στα 170 οχήματα που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ στους εργαζόμενους θα παρέχεται κάρτα 40 ελεύθερων διελεύσεων.

Το άρθρο Σχέδιο για διόδια στις πύλες εισόδου της χώρας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα