Νέα έρευνα δείχνει από ποιο αυτί ακούμε καλύτερα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μια ομάδα Ιταλών ερευνητών πραγματοποίησε έρευνα αναφορικά με την ανθρώπινη ακοή με σκοπό να προσδιορίσει ποιο αυτί επεξεργάζεται καλύτερα τα δεδομένα.

Οι Ιταλοί επιστήμονες θεμελίωσαν τα πορίσματά τους σε τρία πειράματα. Στο πρώτο, παρατήρησαν 286 θαμώνες κλαμπ, οι οποίοι συζητούσαν, ενώ ηχούσε δυνατά μουσική προκειμένου να παρατηρήσουν σε ποιο αυτί μιλούσαν οι περισσότεροι για να συνεννοηθούν. Στο δεύτερο πείραμα, οι ερευνητές πλησίασαν 160 θαμώνες και μουρμούρισαν κάτι ακατάληπτο, περιμένοντας να δουν –και εν συνεχεία να καταγράψουν-

ποιο αυτί θα προτιμούσαν για να ακούσουν καλύτερα.

Στο τρίτο πείραμα οι ερευνητές προσέγγισαν 176 θαμώνες κλαμπ και τους έκαναν την ίδια ερώτηση (σ.σ. ζήτησαν τσιγάρο), επιλέγοντας για να τους μιλήσουν είτε το δεξί είτε το αριστερό τους αυτί και διαπίστωσαν πως το αίτημά τους εισακούστηκε περισσότερο μέσω του δεξιού αυτιού. Το ίδιο ίσχυσε και με τα δύο προηγούμενα πειράματα που έδειξαν ότι το δεξί αυτί είχε καλύτερη ανταπόκριση.

Γιατί ακούμε καλύτερα από το δεξί αυτί

«Όταν μιλάς στο δεξί αυτί του συνομιλητή σου τα λόγια σου στέλνονται σε ένα ελαφρώς πιο πρόθυμο τμήμα του εγκεφάλου», τονίζουν οι ερευνητές και προσθέτουν ότι οι άνθρωποι επεξεργάζονται καλύτερα τις πληροφορίες όταν κάποιος τους διατυπώνει ένα αίτημα στο δεξί αυτί, πιθανώς επειδή τις πληροφορίες από το δεξί αυτί τις επεξεργάζεται η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, η οποία είναι καλύτερη σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με τη δεξιά.

Το άρθρο Νέα έρευνα δείχνει από ποιο αυτί ακούμε καλύτερα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα