Ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών

Υλοποιήθηκε από τις 2 Μαΐου έως και τις 7 του ίδιου μήνα, πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής. Οι ψεκασμοί εδάφους έγιναν με άμεσες στοχευμένες παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας σε επιλεγμένες περιοχές του φυσικού και περιαστικού συστήματος των δήμων Μαραθώνος & Μαρκοπούλου Μεσογαίας (υδροβιότοποι Σχοινιά, Βραυρώνας, περιαστικά στους δήμους Μαρκοπούλου Μεσογαίας και Μαραθώνα και στην περιοχή «Μπρεξίζα» Ν. Μάκρης).

Η επιλογή των περιοχών αυτών έγινε με κριτήριο το γεγονός

ότι οι συγκεκριμένες περιοχές αποτελούν τις μεγαλύτερες εστίες πολλαπλασιασμού και ανάπτυξης κουνουπιών, καθώς και την εμφάνιση κρουσμάτων ιού του Δυτικού Νείλου και ελονοσίας κατά τα προηγούμενα έτη.

Οι ψεκασμοί έγιναν στους μεν υγροβιότοπους με σκευάσματα βιολογικού παράγοντα (Bti), ενώ στις λοιπές περιοχές χρησιμοποιήθηκε το εγκεκριμένο σκεύασμα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Diflubenzuron).

Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη ο διεθνής διαγωνισμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλες τις περιοχές της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής μέχρι το τέλος του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα