Πιο αυστηρή στο θέμα της μετανάστευσης η Μ. Βρετανία

Εν αναμονή της ετήσιας αξιολόγησης της βρετανικής οικονομίας από το ΔΝΤ, η χώρα βρίσκεται «επί ποδός» με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να συγκεντρώνεται στο μεταναστευτικό. «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αλλάξουμε πορεία στο θέμα των περικοπών», διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομίας, Τζορτζ Όσμπορν.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ντέιβιντ Κάμερον επιχειρεί ολομέτωπη επίθεση κατά του κινδύνου από δεξιά που αντιπροσωπεύει το Κόμμα Ανεξαρτησίας, UKIP, με νομοθετικές προτάσεις για τον περιορισμό της μετανάστευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως

εκ τούτου, στην ομιλία της βασίλισσας, με την οποία ολοκληρώνεται η νομοθετική θητεία της κυβέρνησης και εγκαινιάζεται μια μακρά προεκλογική περίοδος, περιλαμβάνεται πρόταση νόμου για την περικοπή επιδομάτων και ιατρικής περίθαλψης σε νέους μετανάστες.

Ειδικότερα, ο νόμος προβλέπει αυστηρές ποινές σε ιδιοκτήτες ακινήτων και επιχειρήσεις που νοικιάζουν ή απασχολούν άτομα, τα οποία δεν έχουν άδεια εργασίας. Το μέτρο απευθύνεται ως επί το πλείστον σε μετανάστες από Ρουμανία και Βουλγαρία, οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα ελεύθερης εισόδου στη Βρετανία από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα