Πρωτογενές πλεόνασμα 2,5 δις ευρώ στο 9μηνο

Στα 2,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Προκύπτει, συνεπώς, υπέρβαση, έναντι του στόχου, περίπου κατά 1 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας πριν από λίγο τα προσωρινά αποτελέσματα εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για τους πρώτους εννέα μήνες του 2014.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης, σύμφωνα με τα στοιχεία για το οκτάμηνο του τρέχοντος

έτους, που ανακοινώθηκαν στις αρχές του μήνα, διαμορφώθηκε στα 2,5 δισ. ευρώ ή στο 1,3% του ΑΕΠ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,2 δισ. ευρώ ή 0,6% του ΑΕΠ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι η χώρα βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη και υπερκάλυψη του δημοσιονομικού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,5% του ΑΕΠ το 2014.

Από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, προκύπτει επίσης, πως το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 2,3 δισ. ευρώ ή στο 1,3% του ΑΕΠ, έναντι στόχου στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για έλλειμμα 3,7 δισ. ευρώ ή 2,0% του ΑΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα