Μπαίνουν σε λειτουργία οι “έξυπνες” στάσεις

Σε λειτουργία μπαίνουν σιγά, σιγά οι «έξυπνες» στάσεις οι οποίες θα μπορούν να προσφέρουν στην βελτίωση της ποιότητας των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας. Όπως είναι γνωστό το πιλοτικό πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει επί υπουργίας Μιχάλη Λιάπη δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ή καλύτερα «πάγωσε» λόγω της δικαστικής εμπλοκής που υπήρχε με την Siemens.

Η Αθήνα

θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τελικά το σύστημα με τις «έξυπνες» στάσεις στις αρχές του 2016, οπότε και θα τοποθετηθούν συνολικά 1.000 τέτοιες στάσεις.

Οι πρώτες «έξυπνες» που λειτουργούν ήδη και συγκεκριμένα πρόκειται για τις στάσεις «Ευαγγελισμός» (άνοδος και κάθοδος Βασιλίσσης Σοφίας), «Ρηγίλλης», «Πεδίον Αρεως», «Πανελλήνιος», «Πολυτεχνείο», «Πλ. Κάνιγγος», «Ακαδημίας», «Σύνταγμα».

Σε αυτές θα προστεθούν τους επόμενους 6 μήνες επιπλέον 100 και στις αρχές του 2016 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, με τη λειτουργία 1.000 «έξυπνων» στάσεων και την εγκατάσταση εξοπλισμού σε 1.750 λεωφορεία και 250 τρόλεϊ.

Στόχοι του έργου είναι αφ’ ενός η ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο των επιβατών στις στάσεις των λεωφορείων και τρόλεϊ για τις αφίξεις των δρομολογίων και αφ’ ετέρου η βελτιστοποίηση της διαχείρισης του στόλου των οχημάτων, σε συνάρτηση με τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα