Προσλαμβάνονται 9100 αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνάντηση πραγματοποίησε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, στην διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε την πρόσληψη για φέτος, 9100 αναπληρωτών όλων των κατηγοριών των ΕΑΕ.

Αναφερόμενος στους μόνιμους διορισμούς, ο κ. Φίλης τόνισε: «Συμφωνούμε ότι χρειάζονται μόνιμοι διορισμοί. Θα είχαν γίνει φέτος αν είχε τελειώσει η αξιολόγηση εγκαίρως. Τώρα τελείωσε η αξιολόγηση και μπορούμε να δεσμευτούμε ότι θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί τον Σεπτέμβριο

του 2017. Για να υπάρχουν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι το Σεπτέμβριο του 2017 στα σχολεία, πρέπει να συζητήσουμε από το φθινόπωρο, από τώρα δηλαδή, τον τρόπο διορισμού. Διότι το παλιό σύστημα κατέπεσε νομικά, τέλειωσε. Όποιος λέει κάτι άλλο, λέει ψέματα. Το σύστημα των δύο πινάκων κατέπεσε νομικά με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Πριν την συνάντηση σύλλογοι εκπαιδευτικών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, καθώς θεωρούν ότι η τροπολογία του υπουργείου σχετικά με την ΕΑΕ «ανοίγει το δρόμο» σε εκπαιδευτικούς της γενικής εκπαίδευσης να διδάξουν στη θέση εκείνων της Ειδικής Αγωγής.

Το άρθρο Προσλαμβάνονται 9100 αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα